A 2010-es draft legjobb védői

 2010.03.28. 13:11

Már nincs hátra egy hónap sem a draftig, érdemes röviden áttekinteni, kik is azok a tehetséges fiatalok, akik a következő 10-15 évben meghatározó emberei lehetnek a ligának. Elsőként a legmagasabban jegyzett védők listájából böngésztem:

Ndamukong Suh

A Nebraska Cornhuskers 23 éves defensive tackle-je utolsó egyetemi évében 82 szerelést és 12 sacket mutatott be, amellyel csapata védelmét az ország legjobbjává emelte. A rendkívül gyors és elképesztő erővel rendelkező védőt Mel Kiper Jr. szakíró úgy jellemezte, mint "az utóbbi 32 év legdominánsabb defensive tackle-je." A 193 cm magas, 139 kg súlyú Suh egyik legjobb meccse a 2009-es Big 12 döntő volt, ahol 12 tackle-lel és 4 és fél sack-kel annak ellenére ő lett az MVP, hogy a Nebraska 13-12-re elvesztette a meccset.

Gerald McCoy

A 22 éves defensive tackle az Oklahoma Sooners csapatában pallérozódott, és az utolsó évében 13 találkozón 24 tackle mellett 6 sacket osztott ki. McCoy erényei közé sorolják, hogy kiválóan hatol át a támadófalon, ahol aztán nagyon nehéz őt megállítani, de a futás elleni védekezése is elsőrangú. A 194 cm-rel és 134 kg-val megáldott védő mind a 3-4-es, mind a 4-3-as védelemhez remekül tud alkalmazkodni, így személyében leendő csapatának kerete univerzális játékossal bővül.

Eric Berry

A Tennessee Volunteers safety-je még csak 21 éves, de úgy döntött, hogy a profi karrierje megkezdése érdekében lemondja az utolsó éves szereplés lehetőségét az egyetemi futballban. A gimnáziumi évei alatt tehetséges rövidtávfutóként tekintettek rá, de már az amerikai fociban is megmutatta, hogy mind irányító, mind cornerback pozícióban nagyot képes alkotni. A 182 cm magas, 95 kg-os defensive back rendkívül dinamikus játékos, aki könyörtelenül megbünteti az irányítók apró hibáit.

Derrick Morgan

A Georgia Tech Yellow Jackets defensive endje szintén 21 éves, és Berryhez hasonlóan ő is beáldozza a negyedik egyetemi évét az NFL-ért. 193 cm magasságával és 122 kg-jával minden bizonnyal sok támadóegységnek fog majd kellemetlen és fájdalmas pillanatokat okozni. Hatékonyságát fokozza, hogy mind a passzjátékot, mind a futást jól olvassa, így szinte minden szituációban lehet rá számítani.

Dan Williams

A 22 éves defensive tackle a Tennessee Volunteers játékosaként tette le névjegyét az egyetemi fociban. Testalkata egészen brutális, 188 cm-es magassága mellé 149 kg párosul. Méretei okán a 3-4-es védekezésben is nagyszerű nose tackle válhat belőle, de 4-3-ban is gyakorlatilag mindent meg tud oldani. Futás ellen kiemelkedően teljesít, míg a támadófalat akár több ember ellenében is képes darabokra szedni.

 

Forrás: nfl.com, wikipedia.org, draftcountdown.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr41874667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása