Pikáns találkozóra került sor szombaton délután az első osztályú magyar bajnokságban. Újpesten az Újbuda Rebels és a Budapest Titans-t személyében két olyan gárda nézett egymással farkasszemet, akik között bizonyos múltbeli események kapcsán komoly feszültség alakult ki. A szeszélyes májusi időjárás a kickoffra kedvező körülményeket teremtett, de később az elemek is erősen rányomták bélyegüket az összecsapásra.

A pénzfeldobást követően a vendégek ragadhatták magukhoz a kezdeményezést, de futójátékaik elhaltak a Rebels védőegységén. A puntot követően a Titans sokkal kedvezőbb pozícióban visszaszerezte a labdát, de élni ezzel a lehetőséggel sem tudtak a fehérben játszó vendégek. A Lázadók a meccs elején nagyon nem találták meg a fonalat, amit bizonyított, hogy az első birtoklásuk interceptionbe torkollott, Csohány András passza halt el a Titans secondary-ben. Végül az első negyedben nem maradtak pont nélkül a csapatok, mivel a vendégek irányítójának, Wágner Olivérnek a passzát Kis Tamás (CB) leszedte, és ugyan a félpálya közelében ő még fumble-t vétett, de azt a safety Bálint Gábor kaparta össze, aki 50 yardról az end zone-ba vágtatott. A jutalomrúgás a helyére került (Szentirmai Zoltán), így 7-0-ás vezetést szerzett a Rebels.

A második negyedben a feltámadó szél nehezítette a játékosok dolgát, de az egyre sötétebb felhők is jelezték, hogy akár egy vihar sem elképzelhetetlen a közeljövőben. Mindez láthatóan cseppet sem zavarta a hazaiakat, akik a saját 21 yardos vonalukról előbb Lesi Tamás (RB) 29 yardos futásával az 50-es vonalhoz érkeztek, ahonnan Bóbis Szabolcs (RB) remek blokkokat kapva egyenesen a gólterületre futott. Az extra pontot behúzták a hazaiak, így 14-0-ás előnyre tettek szert. A lassan eleredő, majd egyre hevesebben szakadó esőben még Bálint Gábor mutatott be egy interceptiont, de az eredmény nem változott, és két touchdownnyi különbséggel kezdődött a szünet.

A 15 perces pihenő alatt végleg „leszakadt” az ég, és monszunszerű eső áztatta el a játékteret. Aztán a csapadék az indulatokat is elszabadította, a második félidő elején több kakaskodás jelezte, hogy távolról sem barátságos találkozó zajlik a pályán. A folytatásban egy hosszú drive-ot követően a Titans 12 yardosáról Lesi Tamás találta meg a rést a vendég védelmen, és futott touchdownja, illetve az elhibázott jutalomrúgás után 20-0-ra módosult az állás. A Lázadók gyorsan visszaszerezték a támadás jogát, és következő megindulásuk ismét a gólterületen belül ért véget, 4&goal szituációban Csohány hatyardos passzát Wellner Gábor húzta le, majd egy kétpontos változatot láthattak a nézők, amelyben Bóbis is elérte az end zone-t (28-0).

A záró játékrészben a szűk rosterük okán egyre jobban fáradó vendégek már csekély ellenállást tudtak kifejteni, így ez a negyed is Rebels pontokkal indult. Látványos blokkolások közepette Bóbis Szabolcs számára nyílt meg a folyosó, aki élt a kínálkozó alkalommal, és 67 yardos futással újabb hat pontot szerzett csapatának. A Lázadók újfent a kétpontos variáns mellett tették le voksukat, amit ezúttal egy screen passznak, és Lesi Péter (TE) elkapásának köszönhetően ismét sikerrel hajtottak végre (36-0). A találkozó végén még egyszer a hazai védelem vétette észre magát, és a kiválóan játszó Kis Tamás 29 yardos interception return touchdownja alakította ki a végeredményt. Az újabb kétpontos akció már nem hozott pontot, így a Rebels 42-0 győzte le a Titans együttesét.

A találkozó összképe alapján – még ilyen arányban is – teljesen megérdemelt sikert aratott az Újbuda gárdája. Bár az elején a zöld-feketék nehezen találták meg a saját játékukat, de mikor belelendültek, főként a remeklő futók, valamint a jó napot kifogó secondary jóvoltából fokozatosan felmorzsolták a Titánok ellenállását, ezzel továbbra is kedvező helyzetben vannak a playoffba kerülésért folytatott harcban. A vendégek becsülettel küzdöttek, talán 1-2 szabálytanság esetében a bírók is túl szigorú ítéleteket róttak kis rájuk, de ezúttal fejet kellett hajtaniuk a nagyobb tudás előtt.

Újbuda Rebels-Budapest Titans 42-0 (7-0, 7-0, 14-0, 14-0)

 

(A cikk a profootballmagazin.hu oldalon is megjelenik.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr882041824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása