Favre-ra várva

 2010.03.23. 15:56

Mikor 2008 januárjában Brett Favre utolsó Packers mezben elkövetett passzát levadászta a Giants cornerbackje, Corey Webster, majd a támadásból a vendégek be is vitték a mindenről döntő field goalt, talán senki nem gondolta volna, hogy a következő három holtidény egyik legtöbbet emlegetett kérdése az lesz: "Visszatér-e Brett Favre?" Mert a Packers-Giants NFC döntőt követően Brett apó elköszönt a szurkolóktól, hogy aztán  a felkészülés alatt meggondolja magát. Véleményem szerint a Green Bay vezetése meghozta a kétségkívül nehéz, de a jövőre nézve az egyetlen helyes döntést, és az őszbe forduló legenda helyett a karmesteri pálcát a zseniális, szakértők által máris Super Bowlra késznek titulált Aaron Rodgers kezébe adták.

A 2008-as szezonban a Jets végül bizalmat szavazott a Wisconsinban árulónak bélyegzett irányítónak, aki New Yorkban csak egy erősen közepes idényt tudott összehozni, majd ismét visszavonult. A következő évad kezdete előtt néhány héttel a Pack ősellensége, a Minnesota kereste meg az öreget, aki megint nem bírt magával, és újra visszatért. Hozzá kell tenni, ezúttal elsőrangú teljesítményt nyújtva vezette a Vikingeket a playoffba, ahol ismét az NFC döntő jelentette a végállomást, Favre-nak és alvezéreinek a Louisiana Superdome-ban elkövetett szarvashibái végül a Szenteknek adták meg az esélyt a Super Bowl megnyerésére.

Kétségtelen tény, hogy Brett apó tanulékony ember. Bár az idény már másfél hónapja véget ért, még nem vonult vissza. Immár túl a negyvenen valószínűleg azon töri a fejét, hogy megismételhető-e a 2009-es menetelés, és összejöhet-e a bajnoki gyűrű. Mert kétségeink ne legyenek, ha Favre a jövőbe látna, és ott azzal szembesülne, hogy 2011. februárban Dallasban nem emelheti magasba a Vince Lombardi trófeát, menten visszavonulna. Hiszen mi másért viselné el a pofonok és sackek újabb garmadáját, ha azok nem a szent cél, a Super Bowl megnyeréséig vezető utat szegélyezik.

Brad Childress, Viking főedző egyelőre türelmesen vár. Nem sietteti négyesének döntését, jól tudja, Favre-nak idő kell. A sajtónak tett nyilatkozata szerint nem zárja ki a lehetőségét, hogy egy kis szakmai csevej erejéig meglátogatja klasszisát, de erre nem a közeljövőben kerül sor. A Vikings Stadium környékén ugyanakkor a szurkolók optimisták, és alig várják a napot, amikor a 2008-ig utált, az elmúlt fél évben pedig istenként tisztelt irányítójuk a rá jellemző ravasz mosollyal a szája szélén bejelenti, hogy készen áll az újabb szezonra.

 

Forrás: vikings.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr921862562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CrazyHorse 2010.03.24. 20:11:04

Nagyon szeretném még legalább egy szezonban látni az öreget!

kothoga 2010.03.24. 20:42:07

@CrazyHorse: Én is remélem, hogy marad. Ha így lesz, olyan csemegének ígérkezik a két Pack-Vikings meccs, hogy az is felmerült bennem, hogy ha sikerülne jegyhez jutni, kiugranék egy hosszú hétvégére Green Baybe.

lasek71 2010.03.24. 20:49:34

egy kicsit túlzásnak tartom hogy Aaron Rogers kész lenne a SB-ra.
még ha a szakértők ezt is mondják.
Rogers ugyan egy elég passzerős QB (jól munkát végzett az Öreg)
de sajnos elég gyenge csapat áll rendelkezésére olyan kiöregedett elkapókkal mint a szebbnapokat látott Donald Driver.
a futást már inkább nem is említeném!

lasek71 2010.03.24. 20:53:33

@kothoga: sztem a tavalyi két meccs is fantasztikus volt!
5 éve nézem az NFL-t de ezek voltak a legjobb meccsek amiket láttam.
kicsit fura volt Packs fan-ként a Vikingeknek szurkolni :S
de nekem az Öreg a kedvencem!

CrazyHorse 2010.03.24. 21:17:34

@lasek71: Szerintem pedig Aaron tényleg kész a SB-ra, csak valahogy a csapat nem...

kothoga 2010.03.24. 22:08:19

@CrazyHorse: A Pack szerintem is kicsit szélsőséges csapat. Az elkapók, sőt a védelem is elég öreg, ugyanakkor összességében mégis a liga legfiatalabb csapata, tele - legalábbis az elfogultságom azt mondatja vele - remek fiatallal. Nálam különöse nagy kedvenc Rodgers és a tight end Finley. Ryan Grant is hozza, amit kell, ha megy a passzjáték, szerintem rajta nem fog múlni a futójáték sikere.

kothoga 2010.03.24. 22:12:23

Kicsit módosítanék, nem is annyira a védelem, mintsem a támadófal öreg, bár ahogy tavaly a szezon második felében összeálltak, azzal kiegyeznék idén is.
süti beállítások módosítása