A szabad ügynökök körüli őrület lassan lecseng. Még várható 1-2 meglepő igazolás, de valószínűleg a legfontosabb mozzanatokon már túlestünk. A holtszezon eddigi eseményei közül talán azok voltak a legjobb tranzakciók, amelyek nem történtek meg, és azok a csapatok voltak a legnagyobb nyertesek, ahol nem változott a keret.

Nézzük a szabad ügynök szezon legnagyobb nyerteseit:

San Diego Chargers

A.J. Smith, az általános menedzser első és harmadik fordulós ajánlatokkal meg tudja tartani azokat a játékosokat, akik különben kötetlen szabad ügynökökké váltak volna. Így továbbra is a Chargers erősíti Vincent Jackson (wr), Marcus McNeill (t) és Darren Sproles (rb/kr). Ugyanakkor egy-egy harmadik fordulós draftjogért elengedték a Jetshez a túl sokba kerülő Antonio Cromartie-t (db), illetve a Seahawkhoz a nem használt Charlie Whitehurst-öt (qb).

Kansas City Chiefs

Faragó Ricsi kedvencei megszerezték a remek Thomas Jonest (rb), valamint két jól csengő szakembert: az offensive coordinator Charlie Weist és a defensive coordinator Romeo Crennelt. Velük Matt Cassel (qb) fejlődése is garantálható, és az új támadófőnök személye Todd Haley főedző részére is a lehetőségek bővülését hozhatja. Erősebb fallal és jobb irányító teljesítménnyel a Chiefs akár a második helyet is elcsípheti az AFC Westben.

Green Bay Packers

A Pack a Chargershez hasonlóan soha nem a sokat költő együttesek között található. Komoly fegyvertény, hogy továbbra is a soraik között tudhatják a két veteránt tackle-t: Chad Cliftont és Mark Tauschert, és meg tudták tartani az alulértékelt Ryan Pickettet (nt), de náluk maradt Nick Collins (s) is. A wisconsini alakulat ugyanakkor elengedte Aaron Kampmant, aki még egészségi problémáival drága mulatság lehet új csapatának, a Jaguarsnak.

Baltimore Ravens

Anquan Boldin személyében viszonylag kedvező anyagi kondíciók mellett klasszis elkapó érkezett a Hollókhoz, de hosszabbítottak a veterán Derrick Masonnal (wr) is. A Baltimore továbbá jól járhat azokkal a draftjogokkal, amelyeket a szabad ügynökök megfelelő pillanatban történő elengedéséért kaphat.

Washington Redskins

A fővárosiak nem költekeztek, és elengedték szerződés nélküli játékosaikat. Emellett megszerezték Larry Johnsont (rb), aki Clinton Portis-szal (rb) remek párost alkothat.

 

A legnagyobb vesztesek:

Buffalo Bills

A Bills az edzői gárdáját próbálta erősíteni, de mindez kevés sikerrel járt. Chan Gailey, a 2009-es szezon előtti offensive coordinator lett a főedző, míg Buddy Nix hetvenesztősen kapta élete első általános menedzseri állását, amivel mind a csapat, mind Nix sok gúnyos megjegyzés céltáblája lett. A játékosposztokon különösen az irányító és a támadófal tagjai esetében találhatunk komolyabb hiányosságokat.

Arizona Cardinals

Kurt Warner visszavonulása már eleve komoly érvágás volna minden csapat életében, de Antrel Rolle (db), Karlos Dansby (lb) és Anquan Boldin (wr) eligazolása után nehéz volna azt állítani, hogy a Vörösbegyek volnának az amúgy sem veretes NFC West esélyesei.

Cleveland Browns

A Browns rendkívül drágán megszerzett két szabad ügynököt: Scott Fujitát (lb) és Tony Pashost (t). Emellett elcserélték kétségkívül legjobb védőjüket, Kamerion Wimbleyt (lb), és továbbra sincs irányítójuk, aki megfelelő háttér volna Jake Delhomme számára.

Chicago Bears

A Medvék holtszezonbeli próbálkozásait legjobban a kétségbeesés jellemzi. A rengeteg fáradozás ellenére sem sikerült megerősíteniük az edzői kart. Hiába minden, az NFC Northban továbbra is csak harmadik hely várományosai, és 2011-ben komoly változásokat prognosztizálhatunk. Julius Peppers (de) érkezése ugyan hozhat javulást a védelembe, de annyi pénzt áldoztak rá, amennyit az ex-Panther nem ért meg sem a Patriotsnak, sem az Eaglesnek.

 

Forrás: nfl.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr221852666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása