Kétségek Brady körül

 2010.05.19. 07:25

Tom Brady már minden csúcsra felért az NFL-ben, amire érdemes felérni. Már mindent megadott a New England Patriots-nak és szurkolóinak, ami egy irányítótól csak elvárható. Akkor mégis miért olyan nagy ügy, hogy a klasszis irányító kihagyta a csapat holtszezonbeli edzéseinek egy részét?

A válasz valahol ott keresendő, hogy Brady feladata nem csak abban merül ki, hogy a szezon során a pályán tudása legjavát nyújtja. Ő egyben egy standard az egész csapat számára, tőle nem független, hogy a gárda hogyan játszik, hogyan gyakorol, hogyan próbálja elérni a maximumot. Így a háromszoros bajnok hiánya rossz üzenetet továbbít a csapattársak felé azzal kapcsolatosan, hogyan lehet ismét feljutni a liga csúcsára, hogyan lehet ismét Super Bowl győzelmet szállítani Foxboróba.

Mert ez csak úgy lehetséges, ha azokat a kis lépéseket már májusban megteszik a játékosok, ha Brady igenis folyamatosan passzokkal keresi az elkapóit, hogy aztán minél előbb kialakuljon az a komfortérzet, ami nélkül nem lehet bajnokságot nyerni az idény végén. Tom Brady és Peyton Manning nem csak azért óriási klasszisok, mert tehetségesek. Ők is tudják, a tehetség önmagában nagyon kevés, ha nem párosul irdatlan mennyiségű munkával.

Ugyanakkor azt el kell ismerni, hogy Brady abban jó példát mutat, hogyan lehet legalább a holtszezonban megtalálni a család és a csapat közötti kényes egyensúlyt. Mert a rengeteg munka a játékosokat elszakítja azoktól a nőktől és gyerekektől, akik nélkül valószínűleg egyikük sem tartana ott, ahol tart. Ráadásul ez egy olyan kérdés, amelyet az edzők számára is rendszeresen felmerül, és bizony nekik sem egyszerű eltalálni a megfelelő arányokat.

Elképzelhető, hogy Brady elvesztette volna azt a képességét, amely a nagyok közül is kiemelte őt? Ami biztos, amíg nem volt családja, sokkal erősebb motivációt érzett arra, hogy bebizonyítsa, sokkal előkelőbb helyen kellett volna őt draftolni annak idején. Igaz, akkor még nem volt három aranygyűrűje. És valószínűleg abban is nagy igazság rejlik, hogy sokkal egyszerűebb kihagyni néhány edzést, mint felkapaszkodni az NFL történetének legnagyobbjai közé.

(A cikk a profootballmagazin.hu oldalon is megjelenik.)

 

Forrás: nfl.com

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr952014019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása