Az NFL tulajdonosai a jövő héten szavaznak arról, hogy amennyiben a rájátszásban a pénzfeldobást nyerő csapat field goalt ér el, úgy kapjon-e a másik csapat is labdabirtoklási, egyben egyenlítési esélyt. A liga versenybizottságának elnöke, Ray McKay szerint minderre azért volna szükség, mert a pénzfeldobásnak, azaz a szerencsének az utóbbi időben egyre nagyobb szerep jutott a nagy téttel bíró meccseken.

Az esetleges szabálymódosítás csak a playoffra vonatkozna, és ha a 3 pontos hátrányba kerülő gárda szintén field goalt ér el, úgy a továbbiakban a megszokott hirtelen halállal folytatódna az ütközet. McKay rámutatott, az első pontig tartó szabály 1974-es bevezetését követő 20 évben pontosan döntetlent hozott a pénzfeldobást megnyerő és elvesztő alakulatok különversenye, míg 1994-től a kedvezményezettek 59,8%-a húzta be a győzelmet a szerencsefaktornak is köszönhetően. Ez nyilvánvalóan nem tesz jót egy olyan ligának, ahol a képességeknek és a stratégiának dominálnia kellene a vakvéletlent. Jól mutatja a kis érme meccsalakító szerepét, hogy az első labdabirtoklásból az esetek 34,4%-ában meg is születtek a mindent eldöntő pontok, többnyire field goalból. 

Az elnök elárulta, már 4-5 éve folyamatosan figyelemmel követték a tendenciákat, de addig nem látták értelmét a szabálymódosításra vonatkozó javaslatnak, amíg esélytelen lett volna annak elfogadása. Idén azonban a 32 csapat vezetőinek sokat közeledett az álláspontja, így komoly a realitása annak, hogy a felvetés megkapja 24 franchise-nak a szavazatát. A tulajdonosok tisztában vannak azzal, hogy a játékosszakszervezet ellene van a módosításnak, mert komoly sérülésveszélyt látnak a hosszabbra nyúló meccsekben.

A klubtulajdonosok ülésére vasárnappal kezdődően kerül sor Orlandóban. Az értekezlet fő témáját a védelem nélküli játékosok, különös tekintettel az elkapók fokozott megóvása szolgáltatja. Bár az elmúlt időszakban ezen a téren történt előrelépés, de továbbra is komoly fejtörést jelentenek azok a szituációk, amikor a wr megjátszása során a védőjátékosok súlyos sérüléseket okoznak ellenfelüknek. A javaslat szerint az elkapók fejét addig nem lesz megengedett támadni, amíg a játékszer megszerzését követően nincs lehetőségük a testi épségük megóvására.

 

Forrás: titansonline.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr391848285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katmandu30 2010.03.18. 08:02:55

Azért tavaly örültem, amikor hirtelen halállal volt vége az Ari-GB meccsnek... :) Igen, ARI drukker vagyok... :D
Ettől függetlenül én pl támogatom az ötletet, ne feltétlen a szerencse döntsön.

clt 2010.03.18. 10:17:36

Érme helyett labdát dobjanak fel, mint a kosárban. Úgyis közeli rokonok...

kothoga 2010.03.18. 11:24:10

@katmandu30: Kétségkívül nagy meccs volt, talán a legnagyobb, amit valaha láttam, de mindenképpen a leglátványosabb.
süti beállítások módosítása