A Vick-sztori lassan véget ér?

 2010.06.30. 21:15

Aki azt mondja, hogy Michael Vick nem istenadta tehetség, annak minden bizonnyal fogalma sincs a futballról. Michael Vick olyan adottságokkal rendelkezik, amelyek csak nagyon keveseknek adatnak meg. Persze lehet, hogy ezt már lassan múlt időbe tehetjük, mert maga Michael Vick is lassan múlt idő lesz. A nemrégiben a harmincadik életévét betöltött fiatalember olybá tűnik, lerendezte futballkarrierjét egy életre.

Pedig ez a valaha zseniális játékos még évekig a csúcson lehetne, és elkápráztathatna bennünket minden jóval, amit csak ebben a fantasztikus játékban be lehet mutatni. Hiszen személyében valószínűleg minden idők legjobb futó irányítója született meg, aki főiskolásként és már profiként is képes volt lenullázni a legjobb védelmeket pusztán a jelenlétével. Amikor egy snappet követően Vickhez került a labda, annyi fegyver volt a kezében, hogy amiatt az NFL legnagyszerűbb védői talán még ma is álmatlanul forgolódnak, ha éjszakánként az eszükbe jut.

Csak néhány statisztika azok kedvéért, akik kevéssé ismerik ennek a rendkívül ellentmondásos játékosnak a pályafutását. Vick az NFL történetének egyetlen irányítója, aki az alapszakaszban (2006) elérte az 1.000 futott yardot. Ugyanebben az évben megdöntötte a ligacsúcsot az egy hordásra jutó yardok tekintetében (8,4). A Michael Vick-Warrick Dunn (RB) duó az NFL történetének az első irányító-futó párosa, akik ugyanabban az esztendőben (2006) mindketten elérték az 1.000 futott yardot. Vick nevéhez fűződik az NFL históriájában a legjobb irányító által  egy találkozón produkált futóteljesítmény a rájátszásban (119 yard, 2004), és ő volt az első irányító a ligában, aki egy meccsen belül legalább 100 futott és 250 passzolt yardra volt képes (2004).

És ugyanezt a Michael Vicket 2001-ben, abban az évben, amikor az Atlanta a draft 1/1-eseként kiválasztotta őt, már kutyaviadalok szervezésével gyanúsítják, igaz, ekkor még eredménytelenül. Aztán a következő években hozzá közel álló emberek drogokkal buknak le, barátai reptéren lopásba keverednek, ő maga vesztes meccse után a véleményét obszcén jelzésekkel adja tudtára a nézőknek, amelyek már-már előrevetítették azt, hogy előbb-utóbb összeomlik Vick üvegpalotája.

Aztán 2007. április 27-én eljött a vég, egy droggal kapcsolatos házkutatást követően kutyaviadalok egyértelmű nyomaira bukkantak a rendőrök. December 10-én már a börtönben aludt Michael Vick, és sokan úgy voltak vele, vége a történetnek. Nem mintha sajnálnunk kellene azt az embert, aki öt éven keresztül kényszerített kutyákat olyan öldöklő harcokra, amelyek során számtalan jobb sorsa érdemes eb pusztult el, vagy nyomorodott meg.

Aztán az optimista szurkoló, beleértve magamat is, örömmel vegyes kíváncsisággal fogadta a hírt, hogy 2009 augusztusában Vick egyéves szerződést kötött a Philadelphia Eagles-szel, ahol elvileg Donovan McNabb és Kevin Kolb mögött a gárda harmadik számú irányítójává vált. A szezonban az adottságainak köszönhetően végül 12 találkozón szóhoz jutott a renitens játékos, de összesen 13 passz- és 24 futókísérletet tudott felmutatni, ami fényévekre van attól a teljesítménytől, amelyre ez a géniusz képes lett volna.

Az idei holtszezonban egy ideig arról szóltak a hírek, hogy az Eagles talán mindhárom irányítóját elcserélné, aztán végül "csak" az egyes számú McNabbet száműzték a csoportrivális Redskins-hez. Ugyan deklaráltan Kolb lett a number one, de talán Vick is bízott abban, hogy újra eljöhet a lehetőség a bizonyításra. Erre fel június 25-én hajnalban a saját szülinapi partiján lövések dördülnek el, amelyek során egy embert súlyos sérüléssel szállítanak kórházba. A hírek már az elején leszögezik, hogy Vick korábban elhagyta a helyszínt, aztán ahogy telnek a napok, kezd a sztori egyre büdösebb lenni, és már csak az a biztos, hogy semmi sem az.

Senki nem mondja, hogy Vick lőtt aznap éjjel, de az majdnem biztos, hogy az irányító még ott volt a partiban a kérdéses időpontban, és arról is szól a fáma, hogy a kutyaviadalos ügyben társtettes egyik haverja a meglőtt személy. Legyen bármi az igazság, ha én az Eagles-nél vezető lennék, Michael Vicket elzavarnám a csapatomból. Ugyan kétségtelenül ő a futballtörténelem egyik géniusza, de állandó balhéival szinte már csak ártani tud magának és a benne bízó franchise-nak. Szerintem leáldozott Vicknek. Nem is érdemtelenül.

 

Forrás: nfl.com, wikipedia.com

Címkék: eagles botrány michael kevin philadelphia hawks atlanta donovan kolb mcnabb vick

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr22121579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

t0thl 2010.06.30. 22:40:54

Így átolvasva sitten a helye.

odamondó 2010.06.30. 23:15:13

"kutyából nem lesz szalonna"

k-zoltan 2010.06.30. 23:18:39

A szemtanuk elmondasa szerint Vick ünnepelte a szülinapját, Philips - a srác akit meglőttek, és Vicknek nem szabad vele érintkeznie, mivel benne volt a kutyás balhéban - megjelent a partin, Vick-ék felszólították a távozásra, az elmondások szerint teljes nyugodtan kezelte a szitut - az öccsével ellentétben . Továbbá biztonsági kamerás felvétel is készült arról, hogy a lövöldözés előtt 3-5 perccel - honlapja válogatja - távozott a helyszínről.

k-zoltan 2010.06.30. 23:20:27

Ja külföldi fórumokon hozzátették, hogy Vick öccse (ha jól emlékszem Marcus) jó eséllyel benne lehetett és egy igazi idióta és vonza a balhét. Pozitiv visszajelzés nem nagyon volt róla.

Pista bá' 2010.07.01. 00:46:36

Ja, a zseniknek megvan az a tulajdonságuk, hogy a magánéletüket iszonyatosan el tudják bacni.
Azt nem tudom, hogy ez jó vagy rossz, de ha nem így lenne, akkor a csupán átlagon felüli, de tehetségüket hihetetlenül kitartó szorgalommal kiegészítő emberkéknek nem sok esély jutna.

Fair vagy nem fair: ez van.

dianafan9 (törölt) 2010.07.01. 01:41:30

nem érdemes mentegetni ebben a sztoriban sem a srácot.

nála jóval nagyobb kaliberű - de mondok valamit: sokkal kevésbé tehetséges és eredményes - irányítók esetében a másfél évtizedes pályafutás alatt egyszer sem fordul elő, hogy lövöldözne, drogozna, kutyaviadalozna, a partyján lövöldöznének, vagy hasonló.

brett apóval soha nem történt ilyen. hasselbackkel soha nem történt ilyen. penningtonnal soha nem történt ilyen. garciával soha nem történt ilyen. stb, stb.

vick bajos. nincs helye ebben a sportban, akármekkora ígéret is volt.

sunázósün 2010.07.01. 05:45:19

Ki ez a bohóc?
Neveztek már el róla államot mint Montanaról?

kutyacica 2010.07.01. 06:56:35

nahat, milyen franko oldalt talaltam itt.

NCAA footballrol is lesz/van szo? ahogy visszaneztem a cikkeket, draft vonatkozasu hireket lattam csak azert kerdezem, persze nem olvastam vissza sokat.

Lescol 2010.07.01. 08:11:35

Warrick Dunn nem "Warwick"

kothoga 2010.07.01. 09:12:02

@kutyacica: Nem kizárt, hogy majd foglalkozom az egyetemi bajnoksággal. Alapvetően az NFL van/lesz fókuszban, kiegészítve a magyar ligával.

lorinc 2010.07.01. 10:17:29

Nekem valahogy az sejlik ki a sok kavarás mögül, hogy ez a Vick gyerek egy alapjában véve jóravaló, de nem túl okos srác, akit a bajkeverő öccse mindig belerángat valamibe, és ő annak ellenére mindig kiáll mellette, hogy tudja, a karrierje mehet rá az egészre.
Talán fontosabb neki a család, mint a sportkarrier, még ha az öccse egy farok is.

bélakirály 2010.07.01. 10:30:54

@lorinc: Alapjában véve jóra való srác nem vesz részt kutya viadalokon, nemhogy szervezi őket 6 éven keresztűl.

lorinc 2010.07.02. 12:56:01

@bélakirály: valamiért úgy emlékeztem, hogy ő nem vett részt a viadalokban, csak a birtokán tartották azokat, a tudtával, és így keveredett bele. Utánaolvasva azonban kiderült, hogy tényleg bevallotta a vádak egy részét, úgyhogy igazatok van.
süti beállítások módosítása