Big Ben némileg megkönnyebbülhet. A márciusi Georgia állambeli night clubos incidense után, amelyet követően szexuális zaklatás bűntette merült fel, nem kell vádemelés elé néznie. Az irányító hétfőn állt ki a nyilvánosság elé, és így értékelt: "Az ügyész döntése alapján nem emelnek vádat, ami kétségkívül jó eredmény. A georgiai esettel, annak részleteivel nem kívánok a jövőben foglalkozni. Örülök, hogy ezt az időszakot magam mögött tudhatom, és mostantól csak előre tekintek."

Bár Big Ben visszatérhet a csapatához, és megkezdheti a felkészülést, világosan látszik, hogy az NFL és a Steelers nem lép át ilyen könnyen a történteken. Az liga első embere, Roger Goodell már bejelentette, hogy személyes találkozót tervez Roethlisbergerrel, aki erkölcsileg súlyosan vétett a liga szabályai ellen. A pittsburgh-i hetes egyelőre ezzel kapcsolatosan sem foglalt állás: "Izgatottan várom, hogy csatlakozhassak a csapattársaimhoz, minden korábbinál eltökélten várom az új szezont."

Bár a sajtóban megjelent hírek szerint a Steelers karmestere egy semleges vizsgálatot követően tudta tisztázni magát bizonyos vádak alól, az utca embere kevésbé hiszi el, hogy Roethlisberger ártatlan. Az sem Big Ben jó magaviseletére utaló jel, hogy az incidenst követő orvosi vizsgálat vágást, vérzést és horzsolásokat is konstatált az áldozatnál, de a nemi erőszakot egyértelműen nem tudta bizonyítani. Ráadásul 2008-ban már a Lake Tahónál is hasonló ügybe keveredett a kétszeres SB-győztes játékos, de vádemelésig ott sem jutottak a felek.

Az NFL vezetése komolyan csalódott Roethlisbergerben, de a Steelers elnöke, Art Rooney II hite is erősen megingott a quarterback irányába. A pittsburghi vezető kifejtette, értetlenül áll nagy játékosuk éretlensége előtt, és úgy látja, hogy első lépésként Roethleisbergernek vissza kell nyerni a csapattársai, az edzői, a családja és a szurkolók bizalmát. Bár a lehetséges büntetésről még kevés szó esett, de valószínűnek tűnik, hogy az új évadban akár többmeccses eltiltás várhat a renitens irányítóra.

 

Forrás: nfl.com, post-gazette.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr201917237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

féliksz edmundovics 2010.04.14. 16:04:43

Egyrészt: sajnos az USA-ban nem ritkaság, ha sportoló sztárokról van szó, hogy az igazságszolgáltatásnak valahogy nem sikerül bizonyítottnak látnia az esetet (pl. O.J. Simpson)

Másrészt: kiváncsi vagyok, hogy ha ez pont egy évvel ezelőtt történik, akkor is megingott volna az elnök bizalma Big Benben... Nyilván nem kevesen vannak, akik őt (is) felelőssé teszik azért, hogy az SB-győzelem után még a rájátszásba sem jutott a gárda. Csak összehasonlításképpen, egy évvel korábban az aktuális bajnok NYG konferenciagyőztesként masírozott a playoff-ba (hogy ott aztán hazai pályán annak rendje és módja szerint váratlanul elbukjon a McNabb-féle Eagles-től.)

Érdekes szezon elé nézünk!

kothoga 2010.04.14. 19:44:54

@féliksz edmundovics: Én is azt gondolom, hogy nem feltétlenül az igazság győzedelmeskedett. El tudom képzelni, hogy valamiféle háttéralku történt az ügyben, ahol az áldozat bankszámlájához hozzácsaptak néhány nullát.

Tájfájter 2010.04.16. 09:33:39

@féliksz edmundovics: Én inkább a SB átoknak betegségnek tudnám be a dolgot, hogy a csapat nyert egy SB-t, aztán kicsit hátradőltek.

Az sem volt szerencsés, hogy Polemalu lesérült szinte egész szezonra, illetve a Steelers utóbbi évadjaira a necces győzelmek és a necces vereségek a jellemzőek, előző évadból utóbbiból volt több, így nem jutottak be. Azt se felejtsük el, hogy a Steelers amikor SB-t nyert mostanában nem egyértelműen jutottak be, hanem éppen csak.

A versenyzők büntetésére van ellenpélda is, pl Michael Vick, meg jópár ember börtönben van, eltiltást kapott kisebb nagyobb balhékért.

Ettől függetlenül Big Bennek szerintem is fel kéne nőnie, jó arc meg minden, csak kicsivel több felelősség érzet kéne neki.
süti beállítások módosítása