McNabb a Washingtoné

 2010.04.05. 09:49

Húsvét vasárnap Donovan McNabb, az Eagles exirányítója a Washington Redskins játékosa lett. A fővárosiak egy idei második körös (37.), és kettő 2011-es (egy harmadik és egy negyedik körös) draftjogért szerezték meg a Philadelphiában néhány nap alatt kegyvesztetté vált játékost. A Philly elnöke, Jeffrey Lurie elbocsátó üzenetében ódákat zengett McNabbről: "Sokkal több volt, mint egy franchise irányító, minden megvolt benne, ami egy remek játékost és egy nagyszerű embert jellemez. Az Eagles és az egész NFL egy kiváló képviselőjét tiszteljük benne."

A 11 éves karrierje során kizárólag Philadelphiában játszó klasszist 1999-ben az első körben draftolta csapata. Az Eagles mezében hatszor jutott Pro Bowlig, és egyszer, 2004-ben Super Bowlba vezette a Sasokat, ahol az akkoriban egyeduralkodó Patriots fosztotta meg McNabbéket a nagy álomtól. Az elcserélt irányító a tranzakció miatt egyáltalán nem szomorkodik, becsvággyal és motivációval telve érkezik az FedEx Fieldre. "Izgatottan tekintek a jövőmre. Hatalmas megtiszteltetés Mike Shanahannal együtt dolgozni, akinek a munkásságát több Super Bowl győzelem fémjelez" - nyilatkozta a quarterback.

Ugyanakkor McNabb elcserélése, különösen annak fényében, hogy csoportbeli riválishoz került, nem váltott ki osztatlan lelkesedést a drukkerekből. Valószínűleg így van ezzel Jason Campbell, a Redskins eddigi első számú irányítója is, akinek a számára könnyen a washingtoni karrierje végét jelenheti a vetélytárs érkezése. Igaz, már az is gyanús kellett legyen  Campbell számára, hogy nemrégiben Rex Grossman is Washingtonban landolt, sőt, a Redskins az idei 1/4-es draftjogával akár az egyik szép jövőre hivatott irányítót is megszerezheti.

Shanahan reménykedhet benne, hogy a mostani Washington-Philadelphia üzlet hasonlóan szép jövőt hozhat a fővárosba, mint a két gárda közötti legutóbbi nagyszabású csere. Az Eagles 1964-ben Sonny Jurgensent küldte Washingtonba, aki új csapatánál 11 évet húzott le 40 éves koráig, majd beválaszották a Hall of Fame-be. Donovan McNabb Philadelphiától 92-49-1-es mérleggel búcsúzik, ebből a playoffban 9-7-et produkált az Eaglesszel. Utódja minden bizonnyal az eddig backupja, Kevin Kolb lesz, aki mögött a sokszínű Michael Vick várja majd a beugrás lehetőségét.

 

Forrás: nfl.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr171895534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2010.04.05. 14:25:43

Tomlinson a Jetsben, McNabb DC-ben Favre a Vikingeknél, izgalmas szezonunk lesz..:-)

kothoga 2010.04.05. 15:43:01

@Sigismundus: Kicsit felbolydult a világ...

Mr Anderson 2010.04.05. 23:11:22

Hát erre nem számítottam. Csoport riválishoz?!!

kothoga 2010.04.06. 11:52:17

@Mr Anderson: Kicsit meglepő, de szerintem Shanahan lehet a kulcs az ügyben.
süti beállítások módosítása