Bolondok napja Seattle-ben

 2010.04.03. 11:08

Április 1-jén a Seattle Seahawks az alábbi álhírrel tréfálta meg rajongóit:

A Seattle Seahawks példa nélkül álló módon leigazolta a Seattle Sounders soccercsapat kapusát, a korábbi 102-szeres amerikai válogatott Kasey Kellert. A negyven éves hálóőr a nála négy esztendővel fiatalabb Olindo Mare-ral vetekszik majd az első számú rúgó pozícióért. Keller a gimnáziumi évei alatt már belekóstolt az amerikai fociba, de a Universíity of Portlanden áttért a európai verzióra.

"Ez egy izgalmas lehetőség. A tranzakció jól mutatja, hogy milyen jó a viszony a Sounders és a Seahawks között" - nyilatkozta Keller a Qwest Fielden. A meglepő húzás természetesen nem jelenti azt, hogy a Seahawks már nem kívánja foglalkoztatni az elmúlt szezonban 53 kísérletéből 48-szor betaláló Mare-t. Pete Carroll főedző kiemelte, hogy Keller érkezése egészséges versenyhelyzetet teremt a kicker poszton. "Szívesen kóstolok bele a Carroll-szervezet működésébe, Olindóval barátok vagyunk, nem okoz gondot, hogy vetélytársak leszünk" - erősített rá Keller.

Carroll a Sounders szezonnyitó meccsét tekintette meg, és ekkor fogalmazódott meg benne a kapus leigazolásának ötlete. Ezt követően néhány titokban lezajlott edzésen tesztelte Kellert, aki több kickoffot 80 yardra rúgott, és akadt olyan mezőnygól kísérlete, amely 60 yardról is eredményes volt. A 40 éves profi hamar belelkesedett: "Puntolni is tudok, sőt, a labda elkapása sem okoz problémát." Ugyanakkor a korábban Angliában, Spanyolországban és Németországban játszó kapus leszögezte, továbbra is a soccer az első számú sportága, de hozzátette, izgatottan várja, hogy néhány év erejéig a Seahawksban is letegye a névjegyét.

A cikk végén a szerző egyértelművé tette, hogy a hír csupán kacsa, és a bolondok napjának szól.

 

Forrás: seahawks.com

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr161891534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CrazyHorse 2010.04.05. 22:11:25

Amúgy már elgondolkoztam ilyenen, hogy egy soccer játékos -persze megfelelő gyakorlás után- milyen lenne rúgó játékosnak.

kothoga 2010.04.06. 11:53:21

@CrazyHorse: Egyébként a hír abszolút nem hihetetlen, gondolom, elég sok ember be is nyelte, aki nem olvasta végig.
süti beállítások módosítása