Bengáli a Himaláján

 2010.03.21. 12:24

A cím talán megmelengeti az állatbarátok szívét, de jelen poszt nem a bengáli tigris (latin nevén panthera tigris tigris) nepáli élőhelyét, táplálkozási szokásait, természetvédelmi helyzetét hivatott bemutatni. Akiről szólni fogok, még csak nem is négy lábon közlekedik, viszont gyakran előfordul vele, hogy a nagymacskához hasonlóan fekete és narancssárga csíkok fedik teste egy részét, és a vele való találkozástól számos csapat tamadóegységének tagjai hasonló módon irtóznak, mint a Nepálban őshonos négyszarvú antilop a napok óta koplaló bengáli tigristől.

Cincinatti egyik kedvenc bengálija, Dhani Jones (lb) fejébe vette, hogy megmássza a Mount Everestet. A védő már egy ideje a Travel Channel Dhani tackles the Globe (laza fordításban Dhani lenyomja a földgolyót) sorozatában keresi a kihívásokat, és ennek keretében többek között Thaiföldön belekóstolt a muaj thai harcművészetbe, Angliában kipróbálta a rögbit, Oroszországban pedig megismerkedett a katonai küzdősporttal, a szambóval.

Jones tegnap utazott el az Egyesült Államokból, és Katmandu felé vette az irányt, hogy a következő három hétben 7.000 méter körüli csúcsokat ostromoljon. Egyelőre tehát nem a világ teteje a cél, de sokat sejtet Dhani boy pénteki kijelentése: "Amikor leugrasz egy hídról, elsőként nem a legmagasabbról veted le magad. Most belekóstolok, aztán majd visszatérek." Arról a hírek nem szólnak, a Bengals vezetése mit szól a linebacker kalandjaihoz, de a gárda március 29-én kezdi az alapozást, és az első hónapban Jones biztosan nem vesz részt a közös munkában.

Úgy tűnik, hogy a Cincinatti játékosai a számukra rövidre sikerült playoffot követően a celebindexük egekbe emelésén dolgoznak, hiszen a Bengals másik minden lében kanál figurája, Chad Ochocinco (wr) az ABC-n a napokban indítja a Dancing with the stars minisorozatát. Jones a csapattárs műsoráról is szépeket nyilatkozott: "Ez Chad számára egy kiváló alkalom lesz ahhoz, hogy kitörjön, és megmutathassa a tehetségét."

 

Forrás: bengals.com, wikipedia.org

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr691856400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása