Passzív Szentek

 2010.03.19. 21:36

Bár a fizetési sapka hiánya miatt a szabad ügynökök piacán meglehetősen korlátozottak voltak a lehetőségek, figyelemre méltó, hogy csúcsra felérő Saints nem törte magát az elérhető játékosok utáni csatározásokban. El kell ismerni, hogy egy SB-ba jutó csapat keretében komoly lyukak ugyan nem tátonghatnak, de nincs az a játékosállomány, amit ne lehetne feljavítani 1-2 gyengébb posztra való igazolással.

A bajnok látszólagos passzivitása odáig fajult, hogy több játékosát el is engedte más csapatok hívó szavára. Scott Fujita (lb) 3 évre, 14 millió dollárért kötelezte el magát a Clevelandhez, igaz, a New Orleanstól ennyi pénzt nem kapott volna. A futó, Mike Bell az Eagleshöz tart, és bár Darren Sharper is piaci árucikk, ő minden bizonnyal marad a Superdome-ban. A déliek egyetlen említésre méltó igazolását eddig Justin Fargas (rb) jelenti, aki Oaklandből teheti át a székhelyét Louisianába.

Bár a Saints még pótolhatja szabad ügynökkel Fujitát, egyelőre nem kapkodnak a helyettesítéssel. Fujita egyébiránt - bár meghatározó szereppel bírt volt alakulatánál - elég sok sérüléssel bajlódott, így mondhatni, megszokták, hogy nélküle kell meccseket nyerni. Az áprilisi drafton a Szentek a TCU linebackerét, Daryl Washingtont hozhatják a megüresedett helyre, míg Bell örökébe a fiatal Lynell Hamilton léphet.

És amennyiben bárkinek kétségei támadnának, a Szentek úgy jutottak SB-ba, hogy komplex módon építették fel a gárdát. Igazoltak szabad ügynököket (Drew Brees, Darren Sharper, Jabari Greer), remekül cseréltek (Jonathan Vilma, Jeremy Shockey), és a drafton is kiváló fiatalokat választottak (Jahri Evans, Marques Colston, Tracey Porter). Ezek alapján ne kételkedjünk benne, szeptember elején olyan csapattal vágnak bele a küzdelmekbe, amely komoly eséllyel pályázhat a címvédésre.

 

Forrás: nfl.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr491853343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása