Willis hosszabbított Friscóban

 2010.05.05. 17:06

Kedden napvilágra került, hogy a San Francisco All-Pro linebackere, Patrick Willis 50 millió dolláros szerződés keretében további öt évig a 49ers csapatát erősíti. A klasszis részére a hatalmas összegből 29 millió dollárt garantált a nyugati parti gárda. "Ez egy nagy utazás, de még nincs vége. Sőt, úgy érzem, ez csak a kezdet. A szerződés azt mutatja, hogy akarnak engem, ráadásul mindketten ugyanazt akarjuk: győzni" - lelkendezett Willis.

A kiváló védő számára ajánlott kontraktus jó hír a 49ers szurkolóinak, hiszen a védelem domináns embere mondott igent a hosszútávú elképzelésekre. Ugyancsak örömmel töltheti el a Friscóért szorítókat, hogy a gárda a drafton remekül erősítette meg a támadófalát, ahová 11. és 17. választottként Anthony Davist (T) és Mike Iupatit (G) igazolták. Mike Singletary főedző is boldogan konstatálta a csapat háza tájáról jövő híreket: "Nagy nap ez a 49-eseknek. A menedzsment látja az értékeinket, a tulajdonosok is látják az értékeinket. Az ilyen emberekre, mint Patrick Willis, nagy szükségünk van mind a pályán, mind azon kívül."

A linebacker, aki a 2007-es draft 11. pickjeként kelt el, eddig három idényt töltött San Franciscóban, és ezalatt mind a 48 alapszakasz meccsen kezdő volt. Szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni a védelemben, hiszen mindhárom évben ő mutatta be a legtöbb szerelést az együttesnél. Sokan a Baltimore kiváló védőjéhez, Ray Lewis-hoz hasonlítják, bár Singletary szerint két eltérő típusú játékosról van szó.

Idén márciusban Willis jobb térdén egy kisebb beavatkozást végeztek, ezért kénytelen volt kihagyni a Pro Bowlt, de már majdnem készen áll arra, hogy visszatérjen a pályára. A finoman szólva is optimista linebacker a jövővel kapcsolatos terveiről így nyilatkozott: "Ez egy bajnokesélyes csapat. Nem szimplán a rájátszásra van sanszunk. Idén kihívók leszünk, és elnyerjük a franchise hatodik bajnoki címét."

 

Forrás: nfl.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr771976434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása