LT elkelt

 2010.03.15. 11:43

Hetek óta vártuk a hírt, hol köt ki LaDainian Tomlinson. Mióta a tv képernyők előtt intett érzelemgazdag búcsút a Chargersnek a liga történetének egyik legprímább futója, az ő sztorija tartotta lázban fél Amerikát. Szóba hozták a Minnesotával, végül Tomlinson a NY Jetset választotta. Azt a Jetset, amely az előző szezonban a legjobb futógépezetet produkálta, a liga legjobb védelmét mondhatta magáénak, ráadásul az AFC döntőig jutott, ahol Peyton Manningék csak a második félidőben találták meg a rendkívül hatékony játékuk ellenszerét.

LT többször is hangoztatta, hogy olyan csapatba kíván igazolni, ahol esélye lesz a bajnoki gyűrű megnyerésére, mivel ez eddig még nem jött össze számára. Akkor most a Jets komoly esélyessé lépett elő? LT kezdhet reménykedni, és mehet méretet vetetni arról az ujjáról, amelyik a régóta áhított gyűrűt kívánja húzni? Véleményem szerint aligha. Valóban ott játszik Shonn Greene, tényleg zseniális Darrelle Revis, a védőfal  már egy ideje a párját ritkítja, Rex Ryan is sokat látott edző, de amíg Mark Sanchez irányít, nem lesz bajnokaspiráns a Jets. Egy ilyen kőkemény ligában egyszerűen elképzelhetetlen, hogy olyan csapat érjen célba, amely a támadójáték két eleme közül csak az egyiket, a futást űzi magas fokon. Nyilván fejlődhet a srác, van is hova a 63-as rating, és a 12/20 td/int alapszakasz statok után. Mégis nehéz elhinni, hogy Mark Sanchezt 2025 tájékán bajnokként és legendaként vonultatják vissza a könnyeikkel küszködő Jets hívek.

Gondoljunk bele, hogyan nyerhetne egy csapat bajnokságot, ha az irányítójától (még ha újonc is), csak annyi az elvárás, hogy ne veszítse el a meccseket? Szerintem sehogy. Sanchez egy tényleg nagyon kedves, mosolygós srác, de az egész rájátszásban talán egy olyan passza volt (Indyben az első félidőben), amire rényleg csettint a  rajongó és a szakértő. És ezen tények birtokában kijelenthetjük, sántít a statisztika is, amely szerint a Jets büszkélkedhet a legjobb futóegységgel, hiszen az egy meccsre jutó futóyardban tényleg a legjobb számokkal bírnak, de messze többet foglalkoztatták a rb-jeiket, mint a többi csapat. És hiába Sanchez 93 rájátszás ratingje is, mivel alig hívtak rá játékot az edzői, és akkor is csak rövid, biztonsági passzokat annak érdekében, hogy az elkapóik nehogy hazamenjenek meccs közben az unalomtól. 

Örömteli viszont a Packers rajongóinak, hogy újra aláírt hozzánk Mark Tauscher. A remek right tackle az előző szezonban október közepén csatlakozott a liga legrosszabb támadófalához, és beálltával drámai javulást hozott a Rodgers védelmére szolgáló egységben. Mivel nemrégiben a vakoldali tackle, Chad Clifton is hosszabbított, kezdhetünk reménykedni abban, hogy 2010-ben A-Rod jóval kevesebb sallert és sacket kap az ellenfél védőitől. Egyes vérmes szurkolók már SB győzelmet rebesgetnek, de szerintem a kétségtelenül feljövőben lévő Pack ideje inkább 2-3 év múlva jöhet el.

A két hírrel összefüggésben érdekes lehet a 2010-es NY Jets-Packers összecsapás, ahol a betonkemény Jets defense találkozik majd a zseniális Packers támadósorral. Aztán ha  a meadowlands-i meccset Mark Sanchez 30/24, 325 yard, 135 rating statokkal zárja, megemelem kalapomat az USC volt növendéke előtt. Bár kétlem, hogy emiatt be kellene szereznem egy kalapot.

 

Forrás: nfl.com, packers.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr161840831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása