Evans megmarad Szentnek

 2010.05.06. 20:23

A 2006-os draft 108. pickjeként kelt el, ma pedig a támadófal belső emberei közül a legjobban fizetett játékos az ligában. A 26 éves Jahri Evans hét évre szóló, 56,7 millió dollárra rúgó szerződéssel ambicionálva úgy döntött, továbbra a bajnokcsapat guardja marad. A védő korlátozott szabadügynök státuszban szerénykedett, és mivel ennek a kategóriának már lejárt az átigazolási időszaka, így a játékjoga a Saintsnél volt. Ennek ellenére addig nem jelent meg az önkéntes edzéseken, amíg kézbe nem kapta a tekintélyes summáról szóló kontraktusát.

Sean Payton főedző érezhetően nem sajnálta a dollármilliókat játékosától: "Lényeges elismerni, hogy a támadásainkban és az irányító megvédésében óriási szükségünk van az ilyen méretű és tehetségű védőkre. Biztos vagyok benne, hogy Drew Brees is osztja a véleményemet. Már újonc korától kezdve egészen magas színvonalon produkált, és amit csapatként elértünk, valamint a teljesítményt, amit a zsebben nyújtott, hűen tükrözi a most megkötött szerződés."

A New Orleans tavaly mindössze 20 sacket engedett az ellenfeleinek, amivel a negyedik legjobb támadófalat tudta felmutatni az NFL-ben. A Saints emellett az elmúlt négy évben háromszor is a legponterősebb gárda volt, ami ugyancsak kiválóan jelzi - többek között - Evans hatékonyságát. Payton azt is kiemelte, hogy az együttes Pierre Thomas és Reggie Bush fémjelezte futójátékában is vezető szerep jutott a 26 éves guardnak.

Evans a ligában töltött négy éve során valamennyi találkozón kezdőként lépett pályára, és ezen időszak alatt egyetlen alapszakasz és rájátszás meccset sem mulasztott. Bár a négy évvel ezelőtti játékosbörzén mindössze a negyedik körben csapott le rá a Saints, gyorsan megmutatta, hogy az alsóbb egyetemi ligában szerzett tapasztalata is elég számára ahhoz, hogy azonnal kiemelkedő teljesítményt nyújtson. A védő negyedik szezonjában All-Pro, Pro Bowler és bajnok lett. És nagyon valószínű, hogy ennyivel nem is éri be.

 

Forrás: nfl.com, neworleanssaints.com

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr301979927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása