Draft 2010 - 1. nap

 2010.04.23. 14:10

Bár kis hazánkban az amerikai egyetemi foci sztárja alig ismertek, odaát a játékosbörze az NFL egyik legnagyobb eseménye, hiszen ekkor olyan fiatal tehetségek kerülnek be a ligába, akik akár 10-15 évig meghatározhatják az NFL arculatát. Magyar idő szerint ma hajnalban fél 2-kor óriási felhajtás közepette megkezdődött a háromnapos draft mára tervezett első köre, amely alig hozott váratlan történést. 

Ahogy azt borítékolni lehetett, a St. Louis elvitte 1/1-esként az oklahomai Sam Bradfordot (QB), a Detroit második választottként Ndakumong Suhra (DT) csapott le, a Tampa Bay pedig 1/3-ast csinált Gerald McCoyból (DT). A nevesebb csapatok közül a NY Giants defensive enddel (Jason Pierre-Paul), a Green Bay offensive tackle-lel (Bryan Bulaga), a Dallas elkapóval (Dez Bryant) gyarapította keretét, míg a New England, a NY Jets és a New Orleans egyaránt cornerbacket (sorrendben Devin McCourty, Kyle Wilson és Patrick Robinson), az Indy pedig defensive endet (Jerry Hughes) igazolt. 

Az igazi meglepetés az 25. választottnál jött el, amikor az idei draft egyértelműen második legjobb irányítójaként számontartott Jimmy Clausen helyett a Denver a floridai Tim Tebow (QB) mellett tette le a voksát. Tebowról tudni érdemes, hogy kezdő irányítóként 35-6-os egyetemi statisztikával rendelkezik, emellett kiváló adottságú játékos, aki a sorstól kellő intelligenciát és vezetői képességet kapott annak eléréséhez, hogy nagyszerű irányító váljék belőle. Szakemberek szerint mindössze egy a bökkenő vele: a labdát nem tudja elég jól megdobni. Ez pedig egy irányítónál komoly probléma.

Ennek megfelelően Amerika most kétségbeesetten találgat, hogy a Broncos vezérkara zseniálisat húzott, vagy pedig hatalmas baklövést követett el. Azt többen is elismerik, hogy a denveri főedző, Josh McDaniels 2-3 esztendő alatt képes lehet Tebowból akár a jelenleg kezdő Kyle Ortonnál is jobb irányítót faragni. Ezen idő alatt megtalálhatja a fiatal játékos számára azokat a részfeladatokat, amelyek rutinnal vértezhetik fel a későbbi kihívásokra. Így a kétkedők azzal a tudattal hajtották álomra a fejüket, majd csak évek múltán kaphatunk választ arra a kérdésre: jó húzás volt-e Tim Tebow első körös draftolása.

A draft 1. napi listája itt érhető el.

 

Forrás: nfl.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr571945256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása