Bradford nagy napja

 2010.03.30. 20:30

Sam Bradford, az Oklahoma Sooners irányítója, az április draft valószínűsíthető 1/1-ese hétfőn bemutató edzést tartott az egyetemi kampuszában. A nagy sajtóvisszhangot kiváltó eseményen részt vettek az idei 1. számú draftjogot birtokló St. Louis edzői mellett a Seattle, a Cleveland és a San Francisco trénerei is. Az edzés nagy kérdését az jelentette, hogyan képes teljesíteni Bradford műtött dobókarja az októberi operációt követően.

A fiatal játékos szinte teljes utolsó szezonja ráment arra a vállsérülésre, amely miatt  öt hónappal ezelőtt kés alá kellett feküdnie. A műtét utáni első bemutató dobóedzésén Bradford a dobások több válfajában is kipróbálta jobb karját, amely tökéletesen működött. A repertoárban voltak rövid, löbbölt, az oldalvonal mellé célzott, és 50 yard feletti, pályát átölelő passzok is. Excsapatának 14-ese a bemelegítés során 13/13-as mutatóval zárt, majd az éles dobások során is mindössze egyet hibázott el 50 kísérletből.

Bradford ugyan elégedett volt saját teljesítményével, de meglepően szerényen nyilatkozott: "Azt hiszem, mindenkinek megmutattam, hogy a továbbra is végre tudom hajtani a különféle dobásokat, a vállam pont olyan, mint a műtét előtt. Ugyanakkor az NFL-ben nem pusztán útvonalakat magányosan befutó játékos kezébe kell hajítani a labdát, hanem hétről hétre a kiváló védelmek ellen kell felvenni a harcot."

Sam Bradford a 2008-as évad végén megkapta a legjobb egyetemi játékosnak járó, Heisman Trófeát, miután 4.720 yardot passzolva 50 touchdown mellett csupán 8 interceptiont dobott. A kiváló teljesítménnyel BCS döntőbe juttatta csapatát, ahol csak az ellen a Florida ellen volt kénytelen kapitulálni, amelyet az idei drafton ugyancsak magasan jegyzett Tim Tebow irányított. Az egyetemi foci történetében összesen kétszer fordult elő, hogy másodéves játékos vigye haza a Heisman Trófeát: az első Tebow volt, a második Bradford.

 

Forrás: nfl.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr311881995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása