Ki is az a Mr. Irrelevant?

 2010.03.27. 17:40

Az NFL idei draftját hollywoodi külsőségek közepette április 22-24-én tartják a new yorki Radio City Music Hallban. Az eseményen az első napon az első választási kört bonyolítják, a második napon a 2. és 3. kör játékosai kelnek el, míg a befejező napon a 4-7. kör procedúrái zajlanak, így összesen 255 fiatalember sorsáról döntenek a csapatok vezetői. Mióta véget ért a miami nagydöntő, a szabad ügynökök mellett a legnagyobb figyelmet azok az egyetemista játékosok kapják, akik a draft alkalmával kerülhetnek majd be a világ legjobban szervezett ligájába.

Jelen pillanatban a sportág szerelmesei azzal vannak elfoglalva, hogy vajon az oklahomai Sam Bradford (qb), a nebraskai Ndamukong Suh (dt), esetleg az ugyancsak oklahomai Gerald McCoy (dt) lesz az esztendő 1/1-ese, de a bizonyos körökben nagy figyelmet kap a draft legutolsó választottja is. Idén egy kompenzációs draftjog keretében a Detroit Lions gárdáját érte a megtiszteltetés, hogy a 255., tökutolsó játékost leigazolhassa.

1976 óta az utolsó választott játékos a Mr. Irrelevant (Jelentéktelen) cím büszke (?) tulajdonosa, és részt vehet a kaliforniai Newport Beachen zajló egyhetes Irrelevant Week rendezvényein. Ennek során a szerencsés (?) fiatal, a családja, az ismerősei és számos meghívott egy vitorlásversenyen és egy golfversenyen méri össze az erejét, majd a csupa móka és kacagás hetet egy bankett zárja.

34 évvel ezelőtt a ma 83 éves Paul Salata hívta életre az Irrelevant Weeket, ahová akkor a University of Dayton wide receivere Kelvin Kirk kapott meghívót, aki az 1976-os draft 487. választottjaként lett előbb a Pittsburgh Steelers keretének tagja, majd a buli sztárja. 

 

Forrás: detroitlions.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr361873256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Anderson 2010.03.27. 19:03:13

Minden relatív! Szerintem ha valaki már addig eljut, hogy a draftolható játékosok között szerepel az már nem irrelevant.

Másfelől, ha jól emlékszem 2000-ben egy bizonyos Tom Brady-t a 6. körben draftoltak ami már közelebb van az irrelevanthoz, mint a relevanthoz. Aztán láttuk mi lett a vége(?).

Mindenesetre, hogy is mondjam, "aranyos" dolog, hogy Mr Jelentéktelent egy hétig Mr Jelentősként kezelik. Aztán ki tudja...

kothoga 2010.03.28. 12:44:12

@Mr Anderson: Igen, nekem is Brady ugrott be, mint ellenpélda, de ő legalább még az első 200-ba befért. :)

mr nemo 2010.03.28. 13:59:38

A 199-ik volt egészen pontosan.
süti beállítások módosítása