Magyar punter az NFL-ben?

 2010.03.21. 20:05

Majdnem biztosra vehető, hogy az április 22-24-én esedékes drafton a 24 éves, temesvári születésű Meskó Zoltánra lecsap az NFL valamelyik csapata. A University of Michigan punterének edzését már megtekintette a Colts és a Jets edzői kara, a draftig hátralévő időben pedig a Chiefs, az Eagles és a Patriots képviselői is elutaznak Michiganba, hogy felmérhessék a magyar fiú tudását. Meskó a játékosbörze puntereinek hivatalos rangsorában a 2. helyen található.

A 195 cm magas, 108 kg súlyú negyedéves egyetemista az elmúlt szezonban 44,5 yardos átlagot produkált. Az egyetem 4 éve alatt 42,5 yard lett az átlaga, amivel az intézmény történetének második legjobb punterének mondhatja magát. Ezen időszak alatt egyenletes fejlődésen ment keresztül, egyre erősebb lett, egyre messzebbre tudta elrúgni a játékszert, és annak röppályája (ameddig a labda a levegőben van - hang time) is egyre hosszabbá vált.

A Meskó család - sorsoláson szerzett zöldkártyának köszönhetően - 1997-ben emigrált az Egyesült Államokba, ahol először New Yorkban töltöttek másfél évet, majd Ohióba költöztek. Zoli gyerekkorában még a foci európai verziójáért lelkesedett, de odakint 12 évesen megismerkedett a tojáslabdás változattal, amely mellett le is horgonyzott. Az ifjú punter magyarul, románul, németül és angolul beszél, új hazája nyelvét tévénézés közben sajátította el.

 

Forrás: philadelphiaeagles.com, wikipedia.org

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr851857518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Anderson 2010.03.21. 21:01:46

A Colts a kedvenc csapatom. Örülnék egy kis magyar vonatkozásnak a keretben. De ha máshol kapna állást az is nagyszerű volna, bár a hazai ligára nagy hatással valószínűleg nem lesz.

mr nemo 2010.03.22. 09:20:55

Remélem a Patriots meg tudja szerezni. Úgy is kellene már egy jó punter.

CrazyHorse 2010.03.24. 20:16:00

Vagy Chiefs. Faragó Ricsi had örüljön. :)
süti beállítások módosítása