Szezonnyitó hírek

 2010.03.20. 19:09

Bár még messze a 2010-es évad kezdete, de jó esély mutatkozik arra, hogy a nyitányon a januári NFC döntő visszavágóját láthatjuk. A szeptember 9-én, csütörtökön esedékes első találkozón a Vikings és a Saints csaphat össze annak a tradíciónak a jegyében, hogy az első forduló előrehozott meccsén rendszerint a bajnok és egy potenciális kihívója méri össze erejét. Bár a liga menetrendjét csak áprilisban hozzák nyilvánosságra, több szakértő már úgy nyilatkozott, általános felzúdulást keltene, ha nem a Minnesota és a New Orleans mérkőzne a nyitómeccsen.

Jó hír a new yorkiaknak, hogy az első fordulóban a Nagy Alma mindkét csapata hazai pályán játszik. Az NFL hivatalosan is megerősítette, hogy - bár az ellenfelek egyelőre még nem ismertek - a Giants szeptember 12-én délután, a Jets pedig másnap a hétfő esti rangadó keretében debütálhat az új Meadowlands Stadiumban. Mindezt komoly összecsapások előzték meg a tárgyalóasztaloknál, hiszen mindkét csapat tulajdonosa azt akarta elérni, hogy az ő alakulata léphessen előbb pályára a vadiúj létesítményben. Mivel az érvek harcában eldöntetlen lett az eredmény, a liga vezetői azt a döntést hozták, hogy a Jets és a Giants is hazai környezetben kezdheti a bajnokságot.

A felek a vasárnapi és a hétfői dátumról sem tudtak megegyezni, így Roger Goodell komisszionár a pénzfeldobáshoz folyamodott, amely úgy hozta, hogy az Óriások vívhatják az első meccset. Cserébe a Jets megkapta a jogot arra, hogy az előszezonban ő fogadhatja először vendégét a New Jerseyben felhúzott arénában. Az NFL történetében eddig mindössze egy alkalommal kezdett mindkét new yorki csapat odahaza. 19 évvel ezelőtt, 1991. szeptember 1-jén a Jets a Buccaneerst, szeptember 2-án a Giants a 49erst fogadta a Giants Stadiumban.

 

Forrás: vikings.com, giants.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr341855192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása