A dallasi Romo-Garrett kapocs

 2010.03.18. 18:33

Az elmúlt szezon első hazai meccsén a Cowboys vesztesen vonult le saját pályájáról a Giants ellenében. Látva Tony Romo hibáit, sokan úgy gondolták ekkor, a dallasi irányító elérte a maximumát, innen nincs tovább felfelé. A vélemény nem is volt alaptalan, Romo olyan rossz döntéseket hozott azon az estén, amelyek már visszaköszöntek a szurkolók számára. A nyitó találkozót követően az egész szeptember meglehetősen gyatrára sikerült Tony barátunknak, 4 td mellett 4 interception díszelgett a neve mellett. Mindez annak fényében volt különösen vészjósló, hogy az irányító tradícionálisan gyenge hónapja december szokott lenni.

Romo fogadkozott, Miles Austin (wr) is összekapta magát, és a hátralévő 12 alapszakasz meccs statisztikái 22 td-ről és csupán 5 interceptionről árulkodnak. Emellett 34 sacket elszenvedve az irányító pusztán négyszer esett a lost fumble bűnébe, és 4.483 yardos éves teljesítménnyel megdöntötte saját passzcsúcsát. Ezek után nem meglepő, de 97,6-os passers ratinggel karrierje legjobb mutatóját produkálta. 

A Cowboys a 2010-es szezonra a mindenáron Super Bowl jelszóval vág neki. Ehhez  egy 2009-es évvégi teljesítményt nyújtó védelemre, egészséges keretre és egy nem visszaeső Romora lesz leginkább szükség. Ez utóbbiban hárul óriási feladat Jason Garrett, offensive coordinatorra (oc), aki a napról napra fejlődés alapelvét vallja magáénak. A 2007 óta együtt dolgozó páros Jerry Jones klubtulajdonos szerint most kezd igazán jól működni.

Figyelemre méltó, hogy mindössze 3 olyan csapat játszik az NFL-ben, ahol az oc és a qb régebb óta dolgozik együtt, mint a texasiaknál. A Philadelphia mellett a másik kettő  a 2010-es nagydöntő két résztvevője: a New Orleans és az Indianapolis. Nem mellesleg azok a gárdák, ahol a Cowboyshoz hasonlóan három évadra nyúlik vissza a támadóegység irányítója és a qb közötti együttműködés (összesen 6 csapat), az elmúlt bajnokságot 58-38-as mérleggel zárták.

Garrett szerint a stabilitás minden pozícióban fontos tényező, de az irányítóknál különösen az. "Tony az elmúlt három évben ugyanazt a szisztémát használta, és elképesztő, mennyit fejlődött ennek köszönhetően. Már érti azokat a nüanszokat, amelyek a tudás következő szintjéra emelik őt" - árulta el játékosáról a Dallas oc-a. Talán ennek is köszönhető, hogy Romo elmúlt szezonbeli interception százaléka 1,6 volt, szinte pontosan fele a 2008-as 3,1%-nak.

A Cowboys a következő bajnokságra hatalmas tervekkel indul, amiben elengedhetetlen egy megbízható és a kulcshelyzetekben jó döntést hozó első számú irányító. Edzői szerint Romo egyre jobb lesz, és még óriási potenciál rejlik benne. Ha ez így van, a texasiak rajongói reménykedhetnek abban, hogy a 2011. február 6-i nagydöntőben az új Cowboys Stadionban hazai pályán fogadhatják az AFC bajnokát.

 

Forrás: dallascowboys.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr31850307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása