A McNabb-ügy hullámai

 2010.04.08. 22:08

11 év után az Eagles szurkolói elérték végre, amit szerettek volna: nem kell rosszul érezniük magukat amiatt, hogy kifütyülik Donovan McNabbet. Talán a Redskins újdonsült irányítója nem a legjobb karmester, talán túl sokat is hibázott karrierje során a fontos helyzetekben, de mégis kissé kegyetlen, ahogy bántak, majd elbántak vele Phillyben. Minimum furcsa, hogy a gárda szurkolói nem tudták értékelni azt a következetes munkát, amelynek eredményeképpen McNabb egyszer Super Bowlba vezette a Sasokat. 

A franchise irányítók lecserélése mindig nagy ügy. Ebben a játékban az irányító van a középpontban, és mindegy, hogy a szurkolók hogyan érzik, de Donovan McNabb a Philadelphia arca volt egy bő évtizeden át. Mostantól viszont minden másképpen lesz. Meg kell adni azt a bizalmat az utódnak, Kevin Kolbnak, amit például megkapott Aaron Rodgers Green Bayben azt követően, hogy a legendás Favre-ot végül eltávolították a klubtól.

És Kolbbal a kezdőben az Eagles szénája jelenleg már jobban áll, mint a szezon befejezésekor. Úgy néz ki, hogy megtalálták a következő franchise irányítójukat, aki talán éppen akkor lendül majd bele igazán, amikor a gárda ígéretes játékosai (DeSean Jackson,  Jeremy Maclin, LeSean McCoy, Brent Celek) közül jópáran. Ahogy azt Kolb a cserét követően nyilatkozta is, az Eagles nem újraépítés módba kapcsolat, hanem csak megtették a szükséges lépést a középtávú sikerek érdekében.

És közben mi újság Washingtonban? McNabb egy olyan gárdához csatlakozott, ahol gyülekeznek a veterán játékosok. Nemrég érkezett Larry Johnson (RB) és Willie Parker (RB) Clinton Portis (RB) mellé, míg a passzjáték Santana Moss (WR) és az új irányító kezében van. Kicsit olyan az ember érzése, mintha a Redskinsnél egy olyan csapat összeállításán fáradoznának, amelynek már évekkel ezelőtt lejárt a szavatossága.

Ugyanakkor azt be kell ismerni, hogy a karrierjük végén járó játékosok hozhatnak rövid távon javulást DC-be, és ehhez nyilván McNabb is hozzáteheti a magáét. A védelmük már tavaly sem volt rossz, és egy használható irányítóval egészen versenyképes egységet alkothatnak az NFC Eastben. Ebben segítheti őket a tavalyi negyedik helynek köszönhető sorsolásuk is, amelynek okán a Redskins az NFC csoportok utolsóival (Tampa Bay, St. Louis) csap majd össze, amely összecsapások nagyságrendekkel könnyebbnek ígérkeznek például a csoportgyőztes Cowboys meccseinél (New Orleans, Arizona).

Így jelenleg még nem lehet megmondani, hogy a McNabb-ügyletnek az Eagles vagy a Redskins lesz a győztese. Az viszont biztosnak látszik, hogy a Cowboys vesztese lesz.

 

Forrás: dallascowboys.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr851905842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása