Döntőben a Farkasok

 2010.10.03. 08:49

Az alapszakasz befejezését követően szombaton megkezdődtek a magyar bajnokság rájátszásának küzdelmei. Az első elődöntőben a bajnoki címvédő Farkasok fogadták éppen az újbudaiak hazai pályáján – mondhatni idegenben – a pontvadászat negyedik helyén záró Lázadókat. A papírforma sima hazai győzelmet ígért, és talán a Rebels tagjain és szimpatizánsain kívül senki nem gondolta, hogy a XI. kerületi együttes komoly erőfeszítésre késztetheti a Wolves együttesét.

Ennek ellenére az első percek tapogatózó játékát követően szembetűnő volt, hogy mintha nem úgy működne a hazaiak gépezete, ahogy azt megszokhattuk. Az első negyed úgy zárult pont nélkül, hogy a Rebels védelem kétszer is sackelte a Wolves irányítóját, Récsey Dávidot, a vendégek elkapója, Zsikla Zoltán egy alkalommal egy biztosnak tűnő touchdownt hagyott kicsúszni a kezei közül, és egy elrontott, túl rövid mezőnygól kísérlet is azt mutatta, a zöld-feketék nem kívánnak asszisztálni egy sima találkozóhoz.

A második negyedben a Farkasok egy meggyőző drive végén Horváth Gergely (RB) 9 yardos futása után megszerezték a vezetést, és mivel Pesti Kristóf nem hibázott a jutalomrúgásnál, így 7-0-ás előnyre tett szert a bajnokcsapat. Arra azonban kevesen számítottak, hogy a Rebels felveszi a kesztyűt, és gyorsan egalizálja az állást. A vendégek karmestere, Lesi Péter azonban egy remek slant passzal ugratta ki Wellner Gábort (WR), aki a későn összezáró Wolves secondary kíséretében szerzett 40 yardos touchdown elkapást. Az extra pontot Szentirmai Zoltán magabiztosan gyűjtötte be, így 7-7-re módosult az állás. Mindez annyira belelkesítette a Lázadókat, hogy néhány inch híján ők vonultak vezetéssel pihenőre. A félidő utolsó másodperceiben a saját end zone-ja elé szorult a Wolves, de a védőegység tagjainak a nehéz pillanatokban helyén volt a szívük, és nem csak a hatpontos találatot akadályozták meg, de a Rebels mezőnygól kísérletét is újra blokkolták.

A szünetről visszatérve az első percekben egy egészen más szemléletű Wolves volt a pályán. A hazaiak előbb egy ellentmondást nem tűrő drive végén Piros Krisztián (WR) 8 yardos elkapásával ismét magukhoz ragadták a vezetést, majd a touchdown utáni sikeres onside kickjükkel végképp megzavarták a Lázadókat. Az újabb hazai megindulás ismét pontokat hozott a Wolves számára, igaz, ezúttal be kellett érniük Pesti mezőnygóljával. A harmadik negyed krónikájához tartozik még, hogy mindkét irányító egy-egy interceptionnel borzolta a kedélyeket, de az eredmény már nem változott. Aztán a fogcsikorgató küzdelem ellenére nem változott az állás a záró játékrészben sem. Az utolsó percekben a Rebels komoly erőket mozgósított a felzárkózás érdekében, de ekkor már a fáradságnak köszönhetően valamennyiszer kisebb hibák csúsztak be a vendégek próbálkozásaiba.

A 2010-es kiírás talán legjobb összecsapását tekinthették meg azok a szerencsés szurkolók, akik szombat délutáni programjukként a bajnoki elődöntőre adták voksukat. Bár sokan úgy gondolták, a Budapest Wolves gárdáját nem lehet megszorítani, de az újbudai egylet bebizonyította, hogy lelkesedéssel és hatalmas koncentrációval komolyan lehet redukálni a két csapat közötti tudásbeli különbséget. A Farkasok a győzelmük ellenére komoly fricskát kaptak az alapszakasz negyedik helyezettjétől, akik ismételten bebizonyították, hogy nem véletlenül értek a rájátszásba. A hazai alakulat ennek ellenére a sikerével bejutott az október 16-i nagydöntőbe, ahol az október 3-án megrendezésre kerülő Tigers – Cowboys ütközet győztesével mérhetik össze erejüket a bajnoki címért.

Budapest Wolves – Újbuda Rebels 17-7 (0-0, 7-7, 10-0, 0-0)

Címkék: wolves rebels

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr72340891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása