Fantasy - 2. forduló

 2010.09.26. 11:48

A második játénap sorsolása alapján az a Zuglo Zulus volt az ellenfelem, ahol többek között Matt Schaub (WB), Chad Ochocinco (WR) és a Steelers védelme szerepelt. Az már elsőre is feltűnő volt, hogy a Zulus menedzsere a pittsburghi védelmet a padra ültette, és helyette a Cardinals nem túl acélos hátsó alakzatának szavazott bizalmat. Akkor ezt még nem tudhattuk, de számukra ez a ballépés végül a meccs elvesztését hozta magával.

Bár a hétközben megejtettem néhány cserét a csapatomban, de az irányító poszton nem változott semmi. Ismét az volt a kérdés, hogy Rivers vagy Henne, de ezúttal sem kellett sokat töprengenem, hogy a Chargers karmesterét tegyem a kezdőbe, Rivers meg is hálálta a bizalmat, 21 pont felett teljesített, majdnem 13-mal többet, mint tette azt Henne a Vikings ellen. A san diegói vezér ugyan két interceptiont is összehozott, de emellett látványos statisztikákkal megtermelte azt, amit elvártam tőle.

Futófronton az első heti szenvedés, valamint Tomlinson térnyerése miatt kikerült a kezdőmből Shonn Greene, helyette a Dolphins running backje, Ronnie Brown léphetett pályára Ray Rice mellett. A dallasi futóban, Felix Jonesban nem éreztem az átütő erőt, így ő továbbra is a kispadot koptatta. A döntéseim helyesnek bizonyultak, de ezzel együtt sem lehettem túlzottan elégedett, mivel sem Rice, sem Brown nem termelte úgy a yardokat, ahogy én azt elképzeltem, ráadásul hatpontos gólt egyikük sem szerzett.

Szerencsémre az elkapó birgádom ismét kihúzott a slamasztikából, és az első fordulóban is szereplő Roddy White - Donald Driver - Wes Welker triumvirátus mindegyik tagja elkapott egy-egy touchdownt. Ők együttesen 33 pont fölött hoztak a konyhámra, ami igencsak szép produkció volt ezektől a kiváló fiatalemberektől. Ráadásul ha hozzáveszem, hogy a kispadon ücsörgő Josh Cribbs is 13 pont fölött teljesített, így talán nem túlzás azt állítani, hogy receivereim révén optimistán tekinthetek a következő fordulók elé.

Tigth end poszton a hét során változtattam, és Jermaine Gresham került be a kezdőmbe, míg Todd Heap kispados lett. A Cincy játékosa végül 1,5 pontot hozott, míg a Ravens tighte endje 3,5-lel zárta a fordulót, de ennek a végelszámolásban szerencsére nem volt nagy jelentősége. Már az első játéknapon nagyon megkedveltem Jeff Reedet, és a barátságunk múlt vasárnap tovább mélyült. A Pittsburgh valójában az ő 4 mezőnygóljának köszönhette a Titans elleni sikerét, ami fantasy nyelvre lefordítva számomra 13 pontot  (mivel volt egy jutalomrúgása is) eredményezett. Már csak hab volt a tortán, hogy az egyébként vereséget és sok pontot (27 a Bears ellen) beszedő Cowboys védelem 1 return touchdownnal kialakított 7 pontjával még szebbé varázsolta számomra a fordulót.

A Zuglót a fentieknek köszönhetően majdnem 10 pontos különbséggel sikerült legyőzni, ezzel a Chievo begyűjtötte első győzelmét a fantasy ligában. A játéknap további érdekességei közé tartozik, hogy az első fordulóban a legtöbb pontot szerző, a Giantsre épül G-Men megsínylette a gárda indianapolisi fellépést, így sima vereséget szenvedtek. A Chris Johnsont a soraiban tudó Nastro Azzurro pedig az elvárásoktól jócskán elmaradó, mindössze 3,3 pontot hozó running backnek is köszönhetően majdnem 50 ponttal kapott ki soros ellenfelétől, ahol Jahvid Best és Frank Gore együttes 70 pontja után kétség nem férhetett a győztes kilétéhez. A hétvége krónikájához tartozik, hogy ezúttal a komoly izgalmak elmaradtak, hiszen a legszorosabb találkozó a Chievo-Zuglo volt, és ezen kívül mindössze még egy összecsapáson maradtak 20 pontos differencián belül az csapatok.

Akit érdekelnek a részletek, a ligánkat itt érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr892324016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása