Az áldozat neve: Cowboys

 2010.09.12. 20:53

Vasárnap délután a Népligetben rendezték a magyar bajnokság szuperrangadóját, ahol a két fővárosi topcsapat, a Cowboys és a Wolves nézett egymással farkasszemet. A találkozó tétje a presztízsen kívül is nagy volt, ugyanis a győztes nem csak a meccset, de az alapszakasz első helyét is magáénak tudhatta.

A két gárda igencsak feszült állapotban kezdte meg az ütközetet, amelyet jól mutatott, hogy mindössze az 5. drive-ban született meg az összecsapás első first downja. Ez a hazaiaknak sikerült, akik ezen annyira fellelkesedtek, hogy pillanatokkal később a gárda irányítója, Mihaletzky Bálint, aki vasárnap többnyire receiverként állt fel, Váry Tamás (QB) passzából 30 yardos touchdown elkapással juttatta előnyhöz a Kovbojokat. Mivel Sipiczki Péter is értékesítette a jutalomrúgást, így az esélytelenebbnek titulált Cowboys 7-0-ás vezetésével zárult az első negyed.

A hazaiak feltámadó játéka gyorsan felébresztette a Farkasokat, akik a következő drive-jukat még pont nélkül zárták, de aztán beindították a gépezetüket. Előbb Obi Mbagwu (CB) vadászta le Váry labdáját, majd Récsey Dávid (QB) egyre magabiztosabb passzjátékára épülő támadás végén, egy 1 yardos touchdown futás keretében, Cseperkáló Péter (RB) is hozzátette a meccshez a magáét. Az extra ponttal ezen az oldalon sem volt gond, így nem sokkal a félidő vége előtt döntetlenre alakult az állás. A vendégek azonban nem elégedtek meg mindezzel, és tovább fokozták a nyomást, amelynek köszönhetően Pesti Kristóf 27 yardos mezőnygóljával végül 10-7-es Wolves előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünetet követően a hazaiak szempontjából vészjósló módon indult újra útjára a labda, ugyanis a vendégek a kirúgásból egészen a Cowboys 28-as vonaláig futottak vissza. A Wolves pedig nem az a csapat, amelyik nem használja ki a jó mezőnypozíciót, így nem volt meglepő, hogy a drive végén – ismét 1 yardról – Cseperkáló vitte a labdát a gólterületre. A 10 pontos különbség végleg megnyugtatta a vendégeket, és teljesen elvette a hazaiak kedvét, ennek megfelelően a találkozó hátralévő részében egy erőtől duzzadó Wolves, és egy hitehagyott Cowboys volt a pályán. Még a harmadik negyedben előbb Cseperkáló szerezte meg saját maga harmadik touchdownját, majd Piros Krisztián 15 yardos elkapással növelte tovább a Farkasok előnyét (7-31).

A záró játékrészben sem változott a meccs képe, és a vendégeknek esze ágában sem volt leállni. A hazaiak csak erőlködtek, gyakorlatilag eredmény nélkül, hiszen first downig is csak elvétve jutottak, míg a Wolves szebbnél szebb akciókkal szórakoztatta a szépszámú közönséget. Egy 18 yardos futással ismét Cseperkáló vétette észre magát, majd egy blokkolt puntot követően kialakuló kecsegtető mezőnyhelyzetben a vendégek cserefutója, Lenner Péter is eredményes volt. Ahogy eddig egyszer sem, Pesti ezúttal sem hibázott a jutalomrúgásnál, amivel a Farkasok kickere alakította ki a 7-45-ös végeredményt. Ekkor még 6 perc maradt a találkozóból, és életbe lépett a mercy rule, de ennek már lényegi jelentősége nem volt.

Egy rangadónak induló, végül óriási vendégfölényt hozó találkozó kerekedett az alapszakasz első helyéről döntő találkozón. A Cowboys egy negyeden keresztül képes volt tartani a hosszabb kispaddal rendelkező ellenfelét, de a második negyed közepétől a Wolves szemernyi kétséget nem hagyott a felől, hogy miért érkeztek a Népligetbe. Bár Cseperkáló Péter négy futott touchdownjával méltán érdemelte ki a meccs legjobbja címet, de nem szabad megfeledkezni Récsey Dávid fantasztikus passzjátékáról sem, amellyel a vendégek darabjaira szedték a hazai secondary-t. A Farkasok a győzelmükkel egyértelmű üzenetet küldtek valamennyi vetélytársuknak, hogy mi is a végső céljuk a 2010-es bajnokságban.

Budapest Cowboys – Budapest Wolves 7-45 (7-0, 0-10, 0-21, 0-14)

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr82291436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása