Augusztus 29-én az első osztályú bajnokság egyik legérdekesebb találkozójára került sor Dunaújvárosban, ahol a hazai Gorillaz fogadta Magyarország egyik élcsapatát, a Budapest Cowboys együttesét. A tét meglehetősen nagy volt a hazaiak részére, mert ugyan az esélyek nem mellettük szóltak, de győzelmük esetén még a rájátszásba jutás sem lett volna elérhetetlen a Fejér megyei együttes számára.

Már hét közben a Gorillák honlapján is arról lehetett olvasni, hogy a remek vendégcsapat ellen nem feltartott kézzel lépnek pályára a hazaiak, akik plusz edzésekkel hangoltak a fővárosiak elleni ütközetre. A vendégek részéről az adhatott okot némi aggodalomra, hogy a gárda remek futója, Andre Bynoe sérülése miatt nem vállalhatta a játékot. Ezzel együtt természetesen a Cowboys számított a találkozó esélyesének, és ezen igényüknek a meccs kezdetétől fogva hangot kívánt adni Karim Trabelsi együttese.

A lelkes dunaújvárosi csapat azonban kiváló produkcióval az első félidő nagy részében uralni volt képes az összecsapást, amely oda vezetett, hogy Fridrich Tamás mezőnygóljával majdnem a nagyszünetig a hazaiak álltak jobban. Aztán még a pihenő előtt a budapestiek megrázták magukat, és a Gorillaz egyyardos vonaláról egy quarterback sneakkel Mihaletzky Bálint megtörte a hazai védelem ellenállását, így 7-3-as vendég vezetéssel zárult az első félidő. A találkozó krónikájához tartozik, hogy még a szünetet megelőzően egy snapet követően a vendégek 97-es játékosa, Szilágyi Tamás a földön maradt. A védőt a mentő szállította a helyi kórházba, és a szerencsétlenül járt falember az első diagnózisok alapján valószínűleg bokatörést szenvedett.

A harmadik negyedben aztán helyreállt a világ rendje. A hazaiak egyre inkább a kőkemény védőfalba ütköztek a támadásaik során, míg a vendégek, Mihaletzky meggyőző teljesítményével, egyértelműen magukhoz ragadták a kezdeményezést. A korábban pontatlan vagy elejtett passzok ezúttal egyre gyakrabban a célpontok kezeiben landoltak, és a Cowboys elkapója Rácz Benedek is úgy döntött, emlékezetes találkozót kerekít csapata dunaújvárosi meccséből. A vendégcsapat receiverének remeklését három touchdown jelezte, amelyeket követően két alkalommal hibázott Sipiczki Péter, a fővárosiak rúgója, így az eredmény a negyedik negyed közepén csak 3-26 volt a vendégek javára.

A hajrában a rendkívül szimpatikusan küzdő, és fanatikus edzőjük, Grátz Vilmos által hajtott Gorillák is szép pillanatokkal örvendeztették meg a rajongóikat, amikor Bachrathy Dániel mutatott be húszyardos TD elkapást. Már mindenki elkönyvelte, hogy 16 pontos különbséggel ér véget a találkozó, de a Cowboys az utolsó drive-ra is tartogatott az erejéből, és az utolsó másodpercekben Kalovits Gábor ötyardos elkapása állította be a 10-33-as végeredményt.

Összességében egy színvonalas, a sportág szépségeit csillogtató meccset vívtak a csapatok Dunaújvárosban, ahol az ideges, pontatlan kezdés után magára találó Cowboys megérdemelt győzelmet aratott. A meccs legjobbja címet Rácz Benedek WR érdemli ki, aki három touchdown elkapásával eldöntötte a találkozót. Mindenképpen a dicséret hangján kell beszélni a hazai gárdáról is, akik megmutatták, hogy a jövőben komolyan kell majd számolni velük, hiszen idén a dunaújvárosi csapat csak szoros közdelemben maradt le a rájátszásról, ahová jövőre minden bizonnyal a Gorillák is el szeretnének jutni.

Dunaújváros Gorillaz – Budapest Cowboys 10-33 (3-0,0-7,0-12,7-14)

 

(A cikk a profootballmagazin.hu honlapon is megjelenik.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr622257383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

whatabeautifullife 2010.08.30. 22:39:19

a harmadik Rácz, és a Kalovits elkapást is a csereirányító passzolta a Cowboysnál. Csak egy pontosítás.

kothoga 2010.08.31. 09:38:59

@whatabeautifullife: Köszi, javítottam. Azt láttam, hogy a végén már Váry Tamás irányított, de az elkerülte a figyelmemet, hogy Rácz harmadik TD-jéhez már ő adta a passzt.
süti beállítások módosítása