Gyógyulj meg, Chad!

 2010.06.29. 18:10

1988. október 5-én, amikor a kis Chad meglátta a napvilágot, Al és Patti Jones valószínűleg nem gondolták, hogy 2010 nyarán szereplői lesznek az amerikai sajtónak. Idén június 25-én azonban egy balul sikerült előzést követően Chad Jones New Orleans-ban Range Roverével olyan szerencsétlenül ütközött egy póznának, hogy kis híján életével fizetett a kocsikázásért. A hírek szerint a helyszínelő szakértők hitetlenkedve nézték a roncsokat, mert meg voltak győződve arról, hogy a vezető oldalon brutálisan megrongálódott autóból élő embert nem emeltek ki.

Az autóban utazó három személy közül ketten azonban kisebb sérülésekkel megúszták a balesetet. A sofőr, a NY Giants frissen igazolt safety-jének bal lába azonban több helyen olyan csúnyán eltört, hogy órákig biztosak voltak az orvosok abban, nem lehet megmenteni a szerencsétlenül járt végtagot. Aztán egy nyolc órás beavatkozást követően a fiatal szervezet csodát produkált, és beindult az életet jelentő véráram Jones lábában.

A rookie szülei természetesen azonnal a helyszínre érkeztek, nem kellett sokat utazniuk, a család Louisianában él. Al Jones, a játékos édesapja szombaton már úgy nyilatkozott, hogy fia a műtétet követően már magához tért, és futballkarrierje folytatásáról beszélt. Elmondta, hogy Chad nagy küzdő, az élete minden fontos céljáért kemény küzdelmet folytatott, és ez ezúttal sem lesz másképp. A Giants képviselői hozzátették, jelenleg az ifjú safety egészsége a legfontosabb, pillanatnyilag nem számít, hogy folytatódik-e, és ha igen, mikor, Chad Jones sokat ígérő pályafutása. 

A Louisiana State University (LSU) növendéke ugyanis történelmet írt az egyetemén, mivel mind a futballcsapattal, mind a baseballcsapattal megnyerte a nemzeti bajnokságot. Erre az intézmény történetében rajta kívül mindössze egy fiatal, a vele egykorú Jared Mitchell volt képes. Hogy mindkét sportágban építhetné a jövőjét, mi sem mutatja jobban, hogy 2007-ben a Houston Astros, idén pedig a Milwaukee Brewers is kiválasztotta őt a játékosbörzén, de Jones első számú sportágánál maradt, és Eli Manning csapatába szerződött.

Most, négy nappal a baleset után korai volna találgatni, hogy látjuk-e még a safety-t a pályán, de ne gondoljuk azt, hogy neki ez nem fontos. Egy olyan játékos számára, aki éppen csak újraszületett, és máris nagy szerelméről, a futballról értekezik, nem szimplán a saját egészsége a fontos. Neki lételeme, hogy újra felállhasson a védelem hátsó alakzatába, és a lehető legjobban olvasva a play-t, sok-sok tackle-t, forced fumble-t vagy interceptiont jegyezhessen a neve mellé a statisztikai rovatokban. Ő nem pusztán felépülni szeretne, ő el szeretné kezdené profi karrierjét az NFL-ben. Kívánjunk hát ehhez Chad Jones-nak sok sikert!

 

Forrás: nfl.com, wikipedia.com, giants.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr232119116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása