Sima volt a rangadó

 2010.06.06. 13:50

Élcsapatok randevúztak egymással szombaton délután Angyalföldön. A bajnokságban ezzel a találkozóval debütáló Budapest Wolves azt a Nyíregyháza Tigers-t fogadta, amely két győzelemmel és 119-12-es gólkülönbséggel érkezett a fővárosba. A rendkívül szélsőséges május után felüdülésként hatott, hogy kellemes, kora nyári időben került sor az összecsapásra.

A pénzfeldobást követően a Tigers vezethette az első támadást, de hiába próbálkozott Vasyl Jordan (QB) bátor passzjátékkal, a vendégek puntra kényszerültek. A hazaiak rögtön az első drive-ban a nyírségiek értésére adták, nem szándékoznak előzékeny vendéglátók lenni, és egy futásokra felépített sorozat végén Récsey Dávid (QB) 7 yardos passzát Piros Krisztián (WR) húzta le az end zone-ban. A sikeres jutalomrúgással kiegészülve 7-0-s előnyre tettek szert a Farkasok. A vezetés meghozta a hazaiak étvágyát, és nem sokkal később Ágota Balázs interceptionje révén a védelem is hozzátette a maga szeletét a meccshez, ami nem tűnt jó ómennek a bizonytalankodó vendégek számára a folytatáshoz.

A második játékrész elején a Wolves megduplázta az előnyét. Egy 4.&2 szituációt felvállalva Cseperkáló Péter (RB) 9 yardos futással érte el a gólterületet, és az extra pont után immár 14-0-ra mentek a vendéglátók. A Tigers továbbra sem találta a hazai védelemben a réseket, ami újabb interceptionhöz vezetett, ráadásul a Farkasok ezúttal 12 yardos visszahordást bemutatva (#54) újabb hat ponttal gazdagodtak. A jutalomrúgás ismét a helyére került, ami 21-0-ra alakította az állást. A hazaiak nem álltak le, és néhány perc elteltével újabb tocuhdownnak örülhettek a szurkolóik. Récsey remek passzát 12 yardos elkapás keretében ismét Piros váltotta 6 pontra. Az újabb egy pont után pedig már 28-0 volt az eredményt, ami sajnos nem utalt arra, hogy a szurkolók izgalmukban le fogják rágni a körmüket a második félidőben.

A Tigers játékosai talán kicsit magukba néztek a szünetben, mert egy koncentráltabb, jobb teljesítményt nyújtó gárda jött ki a második félidőre. Mindez az eredményben is hamar megmutatkozott, touchdownig ugyan nem sikerült eljutni, de Fazekas Tamás 25 yardos mezőnygóljával a vigaszpontok már összejöttek a feketében játszó vendégeknek (28-3). Ezt követően a nyíregyházai védelem is megvillant, és Yevhen Rakhimov (LB) szép sackkel vétette észre magát. A vendégek irányítója hamarosan a harmadik interceptiont is a neve mellé írhatta, újabb pontatlan labdáját Péter Csaba húzta le.

A záró negyed elején a két TD elkapással a mezőny egyik legjobbja, Piros Krisztián részére sajnos hamarabb véget ért a találkozó, egy szerencsétlen megmozdulás után a földön maradt, és csak hosszabb ápolás után tudta elhagyni a játékteret. A meccs egyik legszebb jelenete azonban ekkor jegyezhettük fel, a pályáról lebicegő receivert egyik oldalról a vendégek linebackere Maksym Nedzelskyy támogatta. A fáradó Farkasokat nem törte le kulcsemberük elvesztése, és egy óriási tumultus után néhány yardról újabb futott touchdownt értek el (35-3). A találkozó legvégén a Tigers-nek is összejött a hatpontos találat, Jordan 3 yardos passzát Hanász Róbert (WR) kapta el a célterületen belül. Fazekas a jutalomrúgásból eredményes volt, így kialakítva a 35-10-es végeredményt.

Bár rangadónak indult a találkozó, de a Wolves az első félidőben a vendégek szinte minden megingását kihasználva hatalmas előnyre tett szert. Sokan ekkor már azt várták, hogy a két csapat között kialakul a mercy rule életbe lépéséhez szükséges 35 pontos differencia, de a második játékrészben egy másik Tigers lépett a pályára, és rendkívül szimpatikus játékot bemutatva mindent megtettek a felzárkózásért. A hazaiak a magabiztos vezetés birtokán már nem erőltették a pontszerzést, de egy touchdownra még így is jók voltak. Szívderítő volt látni, hogy a két csapat játékosai rendkívül sportszerű küzdelmet vívtak, és nem egyszer lehetett megfigyelni, hogy az ellenfelek egymást segítették fel a földről. Összességében a Farkasok még ilyen különbséggel is megérdemelten húzták be a meccset, de a Nyíregyháza gárdájának második félidei teljesítménye rámutatott, őket sem szabad leírni a végső győzelemért folytatott harcban.

Budapest Wolves-Nyíregyháza Tigers 35-10 (7-0, 21-0, 0-3, 7-7)

 

(A cikk a profootballmagazin.hu oldalán is megjelenik.)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr922060419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2010.06.07. 11:32:57

Mi az a mercury rule?

kothoga 2010.06.07. 11:53:48

@Flankerr: Nem mercury, mercy rule. A lényege abban áll, hogy amennyiben kialakul a két csapat között 35 pontnyi különbség onnantól kezdve már több szituációban alkalmazzák a futó órát. Így pl. nem áll meg az óra incomplete pass vagy a játéktér elhagyása esetében. De óraállítás van pontszerzés, büntetések, sérülések és a labdabirtoklás cseréje alkalmával. A szabály célja mindössze annyi, h amennyiben már úgyis sima a meccs, úgy gyorsabban pörögjön le a hátralévő idő.

Flankerr 2010.06.07. 12:05:52

@kothoga: Köszönöm szépen, így már értem

CrazyHorse 2010.06.19. 20:26:41

Na, ma sikerült javítani! (Tigers) 61:0 a Bulldogs ellen. "Szegény" támadósorunk állandóan a pályán volt, a defense-ünk jóvoltából.

Üdv

kothoga 2010.06.20. 12:19:10

@CrazyHorse: Sajnos nem tudtam ott lenni, de gratulálok. Kellemes színfolt a Tigers a bajnokságban, csak így tovább!

CrazyHorse 2010.06.20. 19:57:25

@kothoga: Köszi! Csak egyszer a Farkasokat kellene elkapni:)

Üdv
süti beállítások módosítása