John Harbaugh, a Baltimore főedzője gondolt egyet, és a kulcsfontosságú left tackle pozícióba mozdította másodéves játékosát, Michael Ohert. A poszton eddig vitézkedő Jared Gaither ezentúl right tackle-ként bizonyíthatja képességeit. Gaither látszólag nyugalommal fogadta a tréner döntését: "Boldog vagyok, ha bárhol is segíthetem a támadófalat és a csapatot. Ha kell, akár kicker is leszek."

Oher egyetemi éveit az Ole Miss-ben töltötte, ahonnan 2009-ben első körös választottként került a ligába. A 23 éves játékos a remek képességei mellett azzal is ismertté vált, hogy az ő igaz történetét dolgozta fel a 2009-ben készített "Vak oldal" című film. Harbaugh húzása egyébiránt annyiből nem okozott meglepetést, hogy az elmúlt szezonban az 5 meccset sérülés miatt kihagyó Gaithert éppen Oher helyettesítette, eléggé meggyőzően. A Hollók vezetése állítólag sokáig fontolgatta a támadófal összetételének módosítását, végül meghozták az irányító, Joe Flacco megvédése szempontjából rendkívül lényeges döntést.

Az eset pikantériája, hogy Ohert jelenleg hosszútávú szerződés köti a klubhoz, míg Gaither korlátozott szabadügynökként eddig nem írta alá a Baltimora által kínált tendert, mivel a Hollók nem kívánnak neki hosszabbítást adni. Ugyancsak némi háttérben húzódó feszültségre utal, hogy a right tackle-be átkerülő védő a gárda hétvégi minicampjén nem ment fel a pályára. A csapatnál nem adtak arról hírt, hogy sérült lenne, a hivatalos közlés szerint az edzőteremben töltötte a mincampet, míg a teljes keret a szabadban gyakorlatozott.

Előzményként érdemes megjegyezni, hogy a Ravens a múlt hónapban már megkísérelte elcserélni Gaithert egy második körös pickért, de az üzlet nem jött össze. Azzal, hogy a játékos átkerült a jobb oldalra, értéke nyilvánvalóan csökken. Az elmúlt években a Baltimore-ra jellemző volt a támadófal embereinek erős fluktuációja, de ez egyértelműen az együttes hasznára vált. A lilák ennek során ugyanis a liga egyik legjobb, igen fiatal támadófalát építették fel.

 

Forrás: nfl.com, baltimoreravens.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr421986612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása