Azt követően, hogy múlt szombaton a Detroit Lions utolsó választottként elvitte Tim Toone-t (WR), a draft immár történelem. Mint minden szubjektív választás, így a játékosbörze is számos meglepetést hozott a szakértők számára. Voltak, akik kvalitásaikhoz mérten meglepően későn keltek el, mások pedig azzal vonták magukra a figyelmet, hogy jóval előbb kiválasztották őket, mint arra a szakmai körök számítottak. Tekintsük át, kiket tartanak a draft leginkább alul- és túlértékelt játékosainak:

 

Alulértékeltek:

 

Earl Thomas (1/14) – Seattle

Bár Thomas híján van a klasszikus safety fizikai méreteinek, de ezen kívül gyakorlatilag minden kvalitásnak birtokában van ahhoz, hogy meghatározó defensive back legyen az NFL-ben. Szinte biztosan rögtön kezdő lesz a Seahawks-nál, érthetetlen, miért lett csak 14. kiválasztott.

 

Demaryus Thomas (1/22) - Denver 

Thomas minden bizonnyal az első húszba került volna, ha a combine előtt nem törte volna el a lábát. Ezzel együtt általános vélemény róla, hogy személyében a 2010-es draft legjobb elkapója érkezett a ligába.

 

Bryan Bulaga (1/23) – Green Bay

Bulaga is meglepetést okozott azzal, hogy csak az első kör késői fázisában talált magának csapatot. Képességei alapján a támadófal több pontján is kezdő lehet, ezért a Packers különösen értékes játékost halászott ki magának április 22-én.

 

Dez Bryant (1/24) – Dallas

A pályán kívüli dolgai ellenére kétségtelen, hogy Bryant rendkívül tehetséges elkapó. A Cowboys szinte biztos, hogy nem fog csalódni az új fiú játékában, és amennyiben érettebb személyiséggé válik, akár igazi csillag lehet belőle.

 

Dan Williams (1/26) – Arizona

Bár sokan nem értették, hogy a defensive tackle miért is szorult az első kör végére, de ezt a Cardinals nyilván cseppet sem bánja. Williams nyilvánvalóan kiváló futás elleni védő, aki komoly erősítést jelent az Arizona számára.

 

Kyle Wilson (1/29) – New York Jets

A Jetsnél fel sem merült, hogy Wilson az első kör legvégén még szabad préda lesz, és a zöld-fehérek a támadófalukat tervezték izmosítani. A fiatal defensive back punt returnerként azonnal a kezdőbe állítható, ahol leválthatja Leon Washingtont.

 

Túlértékeltek:

 

Trent Williams (1/4) – Washington

Williams fantasztikus adottságú offensive tackle, aki javíthat a Redskins támadóegységének hatékonyságán. Ugyanakkor nem lehet elhallgatni, hogy végzősként semmit nem tett annak érdekében, hogy bebizonyítsa, rá lehet bízni a kulcsfontosságú left tackle posztot, és előkelő draftolása pusztán csak a jó combine eredményének tudható be.

 

Tim Tebow (1/25) – Denver

Bár a Tebow-t sokan dicsérték a Senior Bowlon vagy a Florida’s Pro Day-en, mondván fejlődőképes játékos. Ugyanakkor a játékosbörze második irányítójaként draftolni őt, a szakértők szerint teljesen értelmetlen volt.

 

Torrell Troup (2/41) – Buffalo

Bár a defensive tackle-t megbízható játékosnak tartják, aki az East-West Game-en is megmutatta magát, de kevesen gondolták volna, hogy lesz olyan franchise, amely a harmadik körnél előbb draftolja őt.

 

Javier Arenas (2/50) – Kansas City

Mikor a Chiefs Arenast leigazolta, számos nála jobb cornerback volt még a piacon. Bár a Kansas City friss igazolása rendelkezik visszahordási képességgel is, arra már nála előbb elvitte a Chiefs Dexter McClustert (WR).

 

Pat Angerer (2/63) – Indianapolis

Angerer okos és kemény védő, de nála jobb linebackerek is elérhetőek voltak akkor, amikor a Colts draftolta őt a második kör végén.

 

D’Anthony Smith (3/74) – Jacksonville

Tulajdonképpen lehet találni egy csomó okot arra, hogy Smith-ben fantáziát lássunk, de az ötödik körnél előbb senki nem prognosztizálta a defensive tackle kiválasztását. Annak fényében pedig különösen meglepő volt a Jaguars akciója, hogy az első körben ugyanerre a posztra már leigazolták Tyson Alualut.

 

(A cikk megjelenik a www.profootballmagazin.hu oldalon is.) 

 

Forrás: sportsillustrated.cnn.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr731969608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása