Visszavonul a Seahawks legendája

 2010.04.30. 14:35

Bejelentette visszavonulását a Seattle 36 éves zseniális left tackle-je, Walter Jones. A védő utoljára 2008-ban hálaadáskor játszott, és azt követően már kétszer is kés alá feküdt sérült térdével. A csapat a 71-es mezszám azonnali visszavonásával reagált a történtekre, így a tackle meze a harmadik, amelyet többet senki nem viselhet a nyugati parti gárdánál. Hogy mekkora játékos hagyja el a ligát, jól mutatja Pete Carroll főedző nyilatkozata: "Mindig a Seahawks része leszel." Washington állam kormányzója, Chris Gregoire tovább ment, április 30-át "Walter Jones Nappá" nyilvánította.

Bár jelen pillanatban szinte mindenki a búcsúzó zseni nagyságáról beszél, a Seattle a drafton már bekalkulálta az elkerülhetetlent, és a hatodik választott Russell Okung személyében már kinézte magának a lehetséges utódot. Okung néhány éve egyetemi játékosként már járt a Seahawks öltözőjében. Elmondása szerint akkor megállt Jones szekrényénél, és arra gondolt, talán egyszer ő is olyan kaliberű játékos lesz, mint a legendás 71-es. A párhuzam adott, Jones 1997-ben ugyancsak az első kör hatodik választottjaként került a washingtoni gárdához. A 196 cm magas, 145 kg súlyú mostrum volt az első ember a Seattle támadófalából, aki kiérdemelte a Pro Bowl részvételt, karrierje alatt összesen kilencszer vehetett részt az idény végi gálameccsen.

A left tackle nagy meccseinek sora végtelen, de néhány hatalmas teljesítménye igazán emlékezetes maradt. 2001. október 11-én az általa vezetett támadófal segítette Shaun Alexandert (RB) 266 yardnyi futáshoz, ami az NFL történetének negyedik legjobb futóteljesítménye volt. Alexander 2002. szeptember 29-én Jones mögül indulva, az ő blokkjaival támogatva páratlan NFL rekordot jelentő öt futott touchdownt ért el az első félidőben a Minnesota elleni összecsapáson. A tackle ugyancsak óriási segítséget nyújtott ahhoz, hogy Alexander 1.880 futott yarddal kiérdemelje a 2005-ös szezon MVP díját. 

 

Forrás: nfl.com, seahawks.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr311964199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása