Brett Favre minden bizonnyal megunta, hogy néhány nap erejéig nem szerepelt. A Vikingek négyese ezúttal az ESPN  amerikai csatornán keresztül hallatott magáról, amikor e-mailt küldött az adó szerkesztőségébe. Az irányító arról tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy az NFC döntőn sérülést szenvedett bal bokájának állapota továbbra is olyan rossz, hogy operáció nélkül a visszatérése nem volna lehetséges. A kérdéses testrész állítólag még mindig rendszeresen bedagad, és konstans fájdalmat okoz Brett apó részére.

A dráma fokozása érdekében Favre hozzáteszi: "A döntés pofonegyszerű volna, ha nem a csapattársaimról, a szurkolókról és az egész Vikings vezetésről volna szó." Az ügy jelentőségét mutatja, hogy Brad Childress főedző az eset kapcsán sajtótájékoztatót ígért magyar idő szerint este 10-kor, amikor minden bizonnyal a sajtó elé tálal minden ismert részletet a kérdéses bal boka állapotáról, a sérülés súlyosságáról, a visszatérés lehetőségéről.

Favre-val kapcsolatban a tavalyi holtszezonban is felröppent egy sérülés, amely akár véget vethetett volna mesés karrierjének. 2009-ben a dobóvállában szakadt el néhány szalag részlegesen, és ha nem feküdt volna kés alá, biztosan nem lett volna képes arra a szezonra, amely során végül NFC döntőbe vezette a Minnesotát. A Vikings egyébiránt péntektől vasárnapig minicampet tart, és mivel a jövőben egyre több kötelezettség vár a játékosokra, így önmagában nem meglepő, hogy az egész Amerikát talán legjobban foglalkoztató kérdés, Favre visszatérése újfent napirendre került.

Néhány órával később a félreértések elkerülése végett a quarterback hozzátette, az operáció kérdése nem az egyetlen faktor, amely befolyásolja a jövőjét. Ugyanakkor azt is világossá tette, nincs szó igazán komoly problémáról, valószínűleg egy kisebb beavatkozásra lesz szükség ahhoz, hogy a fájdalmat megszüntessék. Köztudott, hogy Favre bal bokáját már kétszer megműtötték karrierje során, így idén januárban New Orleansban eleve sérülten lépett pályára. Összegzésképp kimondhatjuk, okosabbak ezúttal sem lettünk azzal kapcsolatban, az őszbe forduló hajú zseni vajon visszatér-e az NFL-be, vagy 19 szezont követően szögre akasztja a sisakját.

 

Forrás: vikings.com, nfl.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr461965071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Anderson 2010.05.01. 07:44:42

Szinte már látom magam előtt:
2010.09.09. ET. 8:30 p.m. A Louisiana Superdome-ban felcsendül a Superman zenéje, Favre pedig kívülre vett alsógatyában aláereszkedik a magasból. A hős, aki kiállta a műtétek próbáját és nem hagyja cserben az övéit.

Gondolom az első pánikkeltés túl erősre sikerült és nem csak sajnálni kezdték el, hanem leírni is, ezért kellett egy tompító nyilatkozat is.

Ne értsétek félre, Favre-val semmi bajom. Csak a PR-osa béna.

kothoga 2010.05.01. 09:12:02

Nyilván én is nagy tisztelője vagyok, Packers szurkolóként számomra sokáig isten volt. De ez a szerintem is bénán felépített szappanopera nem méltó egy ekkora kaliberű játékoshoz. Persze lehet, hogy Favre már kapott tv-sorozatra ajánlatot, és most élőben gyakorlatozik. :)

lasek71 2010.05.02. 11:02:39

miyen érdekes hogy se schumacher se lance armstrong körül nem voltak ekkora botrányok.
pedig ők még csak közelébe sincsenek a régi formájuknak.
lehet hogy rossza pr sőt biztos,
gondoljunk csak kampman búcsújára, mennyivel jobban nézett ki.
de attól ő meg egy ikon egy példakép főleg kitartásban.
és akkor is jól játszik bármit mondjanak.
süti beállítások módosítása