Faneca a Cardinalsnál

 2010.04.28. 17:11

A NY Jets veterán falembere, Alan Faneca (G) 2,5 millió dolláros kontraktus keretében az Arizona csapatához igazolt. Faneca idén anyagilag jó évet zár, mivel a Jets annak ellenére elengedte őt, hogy a szerződés értelmében kifizetnek számára 2010-ben 5,25 millió dollárt. A phoenixi gárda új embere lelkesen nyilatkozott új csapatáról: "Remek dolog, hogy egy csomó olyan edzővel dolgozhatok majd, akiket már ismerek."

Ugyanakkor a Cardinals főedzője, Ken Whisenhunt is elégedetten summázott: "Nagyszerű, hogy egy ilyen játékost, mint Alan, a sorainkban tudhatunk." Ők ketten egyébiránt már nem lesznek idegenek egymásnak, hiszen 2001-től 2006-ig mindketten a Pittsburgh alkalmazásában álltak. Whisenhunt kiemelte, hogy Faneca egy kemény, rendkívüli fizikummal rendelkező játékos, aki jól végzi a munkáját, és mindig képes a javulásra. Hozzátette, a 9-szeres pro Bowl választott nagyban hozzájárulhat ahhoz az változáshoz, amelynek keretében a Cardinals cseréket hajt végre a támadófal egyes részein.

Ebben a falban mostantól minden bizonnyal Lyle Sendlein lesz a center, Levi Brown megy át left tackle-be, míg Brandon Keith lesz a right tackle. A left guard posztot Reggie Wells töltheti be, így szinte biztosan Fanecára marad a right guard pozíció. Ugyanakkor Whisenhunt hangsúlyozta, Faneca nem lesz automatikus kezdő, mint mindenki másnak, neki is meg kell küzdenie a csapatba kerülésért. A 33 éves játékos egyébként valószínűleg jól megérti majd magát a Cardinals támadófal edzőjével, Russ Grimmel is, aki a 2001-2006-os időszakot ugyancsak a Steelersnél húzta le.

 

forrás: nfl.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr61959302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása