A Vikings furcsa draftja

 2010.04.27. 20:29

Bár a Minnesota Vikings csapata 8 draftjogot birtokolt az idei játékosbörzén, mindössze egy irányítót igazoltak, akit ráadásul elkapóként kívánnak használni. Mindez annak tükrében különösnek tűnhet, hogy a Brett Favre körüli látszólag bizonytalan helyzet miatt éppen a legfontosabb pozíció tűnik igazán problémásnak a csapatnál. Igaz, a rosterben ott található Tarvaris Jackson (QB) és Sage Rosenfels (QB), de ők annak ellenére nem jelenthetnek tartós megoldást Minnesotában, hogy mindkettőjük rutinos játékosnak számít.

A Vikings főedző, Brad Childress szerint Favre-val a draft alatt is több sms-t váltottak egymással, de a 40 éves legenda továbbra sem mondott semmi konkrétat a jövőbeli terveiről. A lila-fehérek ennek ellenére hagyták, hogy más csapatok vigyenek el több olyan tehetséges irányítót mint Jimmy Clausen vagy Colt McCoy, akik Minnesotában akár hosszútávon is megnyugtató és biztos alapot jelenthetnének. Rick Spielman, a személyzeti kérdésekért felelős elnökhelyettes ezzel kapcsolatosan így nyilatkozott: "Az irányító pozíciót is pontosan úgy kezeljük, mint bármelyik másikat. Ha van valaki, aki beleillik a rendszerünkbe, és az edzők is rábólintanak, akkor meghúzzuk a ravaszt, és megszerezzük az illetőt".

Bár a futballvilág zöme meg van győződve Brett apó visszatéréséről, egy irányító draftolása közelről sem ennek függvénye kellene legyen. A Vikings azonban valamilyen oknál vezérelve ezt nem vette figyelembe, és kihagyta a kiváló alkalmat arra, hogy a karmesteri poszton is erősítse a rosterét. Annak fényében mindez különösen meglepő, hogy több olyan pozícióra is igazoltak a drafton, ahol jelenleg nem is volt szükségük bővítésre, de ahol valamiért mégis szerepet kapott a stratégiai szemlélet.

 

Forrás: vikings.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr331957261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

féliksz edmundovics 2010.04.28. 10:59:12

Az utóbbi 4-5 nmapban magam is sokat foglalkoztam a draft-kérdéssel, plusz az nfl.hu-n is bőszen ezt taglalják a NYG topikban a szurkertársak, és mostanra az a véleményem alakult ki, hogy a draft nem minden, illetve nem lehet minden lyukas posztot onnan betölteni, főleg nem az adott szezonra. Az emberek hajlamosak elfelejteni az egy évvel korábban történteket. Pedig ha megnézzük, mi történt a tavalyi 1/1-essel, láthatjuk, hogy olyan sokat nem dobott a DET teljesítményén.

Nálunk is az a helyzet, hogy a többség úgy gondolta, hogy a legnagyobb problémát jelentő posztot, az MLB-t, fogjuk a drafton orvosolni, aztán erre a posztra semmilyen játékost nem draftoltunk. Először teljes kétségbeesés volt a fórumokon, aztán "hirtelen" mindenkinek eszébe jutott, hogy FA-piacról is rendezhető a kérdés, trade-elni is lehet, és a meglévő játékosállományból is ki lehet hozni jó MLB-t.

A Giants-nek amúgy is az a politikája, hogy az első évben nem rak be kezdőnek frissen draftoltakat, és ez idáig bevált, a szakértők évek óta a legjobban (értsd: a későbbiekben leghasznosabbnak bizonyuló módon) draftoló csapatok között tartanak minket számon.

Szóval, szerintem az egész draft fel van fújva! (ami teljesen érthető, hiszen az egész NFL egy üzleti vállalkozás, nyilvánvaló, hogy az offseason legfontosabb eseményét valódi jelentőségét meghaladó értékkel ruházzák fel a média által)

kothoga 2010.04.28. 11:14:01

Egyetértek abban, hogy a draft erősen fel van fújva. Nyilvánvaló, hogy az egyetemi ligából érkező játékosok nem kész emberek. Többnyire 21-23 éves fiatalokról beszélünk, akik egyrészt gondolkodásban, másrészt tapasztalatban elkerülhetetlenül éretlenek.

Persze kivételek mindig vannak és lesznek, de még az 1/1-esek sem képesek sokszor bizonyítani. Az elmúlt bő egy étizedben talán csak a két Manning testvér és Michael Vick volt igazi hatással a ligára az 1. számú választottak közül, bár tudjuk, hogy ez utóbbi azért szépen elintézte magát.

Ennek megfelelően azért ne temessük a Vikingst, azért pedig különösen ne, mert jómagam nem tudom elképzelni, hogy Favre ne térjen vissza. Ez az egész cirkusz csak a hangulatot fokozza, és annál nagyobb lesz majd a durranás pl. az első fordulóban New Orleansban vagy a szezon közben pl. Green Bayben.

Mr Anderson 2010.04.28. 18:52:00

Az is lehet, hogy a Vikingek taktikáznak. Megvárják míg az érdektelenség miatt leesik Big Ben ára és szeptemberben megveszik. :D

A viccet félretéve szerintem is Favre lesz a kezdőirányító.

féliksz edmundovics 2010.04.29. 09:00:53

@Mr Anderson:
"Megvárják míg az érdektelenség miatt leesik Big Ben ára és szeptemberben megveszik. :D"

Ez nagyon is elképzelhető, és az első 6 meccsen J. Allen lesz a QB :-))

Mr Anderson 2010.04.29. 10:21:29

@féliksz edmundovics: Valójában nem hiszem, hogy a Vikings megvenné őt. A PS-nél nem a játéka miatt döntöttek úgy, hogy eladják. És ha a Steelersnek Big Ben rossz marketing, akkor a Vikingsnek is az.

Az Oakland azért lett volna reálisabb opció, mert ott szemmel láthatóan nem, vagy legalábbis kevésbé törődnek az ilyesmivel.

Szerintem, ha a rendes árat nem kapják meg érte akkor inkább nem adják el, mert mire annyira lecsökkenne az érdeklődés, addigra:
1. Letelik a 6 meccs.
2. Elül a por körülötte.

Ha el tudják adni akkor erkölcsösen kerestek az üzleten, ha nem, akkor a szándékra tudnak majd hivatkozni azok előtt, akik ezt esetleg számonkérnék rajtuk.

féliksz edmundovics 2010.04.30. 11:38:18

@Mr Anderson:

Egyetértek!

Bár igazat megvallva ginats-esként nem nagyon érdekelnek az AFC hírei. Super Bowl-on is általában az NFC-snek drukkolok. Max azt a 4 csapatot nézegetem, akivel évente meccselünk, de az előző szezonok azt bizonyították, hogy nem azokon a meccseken dől el a PO-ba jutás, legalábbis az NFC East-ben semmiképpen sem.
süti beállítások módosítása