Vasárnap a Divízió I-es bajnokságban a Újbuda Rebels a XI. kerületi Sportmaxban látta vendégül a Budapest Cowboys együttesét. A pontvadászatban a vendégeknek ez volt a nyitó találkozójuk, míg a Rebels már debütált, két hete szoros meccsen legyőzte a Dunaújváros csapatát. Az április 10-i találkozóhoz képest változás volt, hogy az Újbuda ezúttal ténylegesen hazai környezetben játszott, a kerület kiváló minőségű műfüves pályája adott otthont az összecsapásnak.

A kickoffot a hazaiak rúgták, így az első támadás lehetősége a Cowboys előtt adódott. A drive-ot meglehetősen kedvező pozícióból indítva a vendégek futásokkal jutottak a Rebels 12 yardos vonaláig, ahonnan  Sipiczki Péter (K) révén mezőnygólt értek el, 0-3-ra alakítva az állást. A hazaiak az ellenakció során csak szenvedtek, és gyorsan puntra kényszerültek, majd a Cowboys rontott egy hosszabb támadás végén 4.&7 szituációt. Aztán a Rebels irányítója, Csohány Péter adta el a labdát, amit a vendég secondaryből Dr. Szotyori-Nagy Marcell (CB) szedett le, és ha már leszedte, 40 yardról touchdown visszahordást mutatott be. A jutalomrúgást Sipiczki bevágta, amivel 0-10 lett az eredmény.

A második játékrészt a Rebels támadóegysége kezdte a pályán, de csak puntig jutottak. Aztán a Cowboys próbálkozása ért csúfos véget, és Michaletzky Bálint (QB) passza a hazai linebacker, Dögei Zoltán kezében landolt. A Lázadók Lesi Tamás (RB) több futásával egészen a Cowboys 27 yardosáig masíroztak, de Szentirmai Zoltán (K) 45 yardos field goal kísérletét blokkolta a kék-fehér védelem. Keményen gyűrték egymást a csapatok, és a férfias küzdelem mellett az indulat is megjelent a pályán és a nézőtéren egyaránt. Ezt követően némileg váratlanul látványos megmozdulással ért véget a negyed: Michaletzky 70 yardos passzával Matheisz Róbert vágtatott be a hazai end zone-ba. A jutalomrúgás nem sikerült, így 0-16-tal vonultak a csapatok pihenőre.

A második félidőt egy Rebels fumble nyitotta, amit a Cowboys strong safetyje, Bánfi Mihály kapart össze, hogy az ellenakcióból a csereirányító, Váry Tamás interceptionje borzolja a kedélyeket. Az egyre idegesebb hazai csapat újabb fumble-lal kedveskedett a vendégeknek, akik egy 4.&1 szituációt megoldva Rittinger Krisztián (RB) révén újabb TD-t értek el, ami a +1 ponttal megtoldva már 0-23-as vendég vezetést eredményezett. Ezt követően két sikertelen, büntetésekkel tarkított támadás zárta a harmadik negyedet, és a sok reklamálás, valamint az egyre idegesebb hangulat erősen rányomta bélyegét a meccsre.

A záró játékrész legelején a saját end zone közvetlen közelében elkövetett szabálytalanság miatt a bírók safetyt ítéltek a Rebels ellen, amit Lesi Péter (TE) nehezményezett keresetlen stílusban. A tight end a kiállítás sorsára jutott, míg az állás 0-25-re módosult. A roppant  feszült utolsó percekben a hazai zöld-feketék mindent megtettek a szépítés érdekében, de a Cowboys védelem szilárdan állt a lábán. Aztán a labda megszerzése után a kék-fehérek támadóegysége egy 44 yardos drive végén Rittinger Krisztián 5 yardos futásával újabb touchdownt ünnepelhetett, ami a jutalomponttal kiegészítve kialakította a 0-32-es végeredményt. Az utolsó pillanatokban a Rebels még bízott abban, hogy nem kell pont nélkül zárniuk az összecsapást, de Helmeczy Kristóf (LB) sackje és több incomplete pass után ezt végül nem sikerült elkerülniük. Befejezésül a hazai tight endnél, Farkas Zoltánnál is elszakadt a cérna, így ő sem a pályán fejezte be a meccset.

A rendkívül ideges hangulatú találkozón sima Cowboys győzelem született, de a semleges szurkolóban kevésbé az akciók és a pontok, mintsem a sportszerűtlenségbe sokszor átcsapó indulatok hagytak nyomokat. Bevallom, jómagam a két csapat előéletét, egymással szembeni vélt és valós sérelmeit alig ismerem, de véleményem szerint mindez nem adhat okot arra, hogy főként a hazai csapat (bár a vendégek sem voltak szentek) ehhez a kiváló játékhoz méltatlan megmozdulások egész sorát vonultassa fel.

Ahhoz pedig szerintem kommentárt sem kell fűzni, hogy volt olyan hazai játékos, aki a meccs végén nem gratulált az ellenfélnek, mondván ő "ezekkel" nem fog sportszerűsködni. Szintén az értetlenség hangján tudok szólni azokról a hazai szurkolókról, aki a Cowboys 32-0-ás sikerét a bírók nyakába varrták. Bevallom, az általam bohócligának tartott NB1-et juttatta eszembe az összecsapást körbelengő hangulat, ami azért lássuk be, nem jó propaganda egy olyan ligának, amelynek éppen az amerikai foci népszerűsítését kellene szolgálnia.

Újbuda Rebels - Budapest Cowboys 0-32 (0-10, 0-6, 0-7, 0-9)

 

Statisztikák:

Irányítók:

Rebels

Csohány András - 8/24, 142 yard, 0 TD/1 INT, rating: 37,15

Cowboys

Michaletzky Bálint - 9/23, 133 yard, 1 TD/1 INT, rating: 55,16

Váry Tamás - 0/1, 0 TD/1 INT

 

Elkapások:

Rebels

Lesi Péter (TE) - 5 elkapás, 65 yard

Farkas Zoltán (WR) - 1 elkapás, 13 yard

#81 (WR) - 2 elkapás, 64 yard

Cowboys

Varga István (TE) - 3 elkapás, 23 yard

Kalovits Gábor (WR) - 2 elkapás, 9 yard

Rácz Benedek (WR) - 2 elkapás, 10 yard

Matheisz Róbert (WR) - 1 elkapás, 70 yard, 1 TD

Adonisz Bernard (WR) - 1 elkapás, 21 yard

 

Futások:

Rebels

Bóbis Szabolcs (RB) - 13 futás, 27 yard

Lesi Tamás (RB) - 7 futás, 45 yard

Csohány András (QB) - 1 futás, -6 yard

Cowboys

Bynoe Andre (RB) - 16 futás, 100 yard

Ádám Péter (RB) - 4 futás, 11 yard

Rittinger Krisztián (RB) - 9 futás, 28 yard, 2 TD

Váry Tamás (QB) - 2 futás, 18 yard

Turner András (RB) - 3 futás, 14 yard

 

Csapatstatisztikák:

                          Rebels          Cowboys

Elkapás (yard)        142                133

Futás (yard)            66                171

Összesen (yard)      208               310

Büntetés (yard)      175                 50

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr421951009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bálint #15 2010.04.28. 15:08:18

Jó összefoglaló, köszönöm! én nem vettem észre a mi részünkről, hogy idegesek lennénk a Rebels kapcsán, inkább a saját támadásunk töketetlensége idegesített minket, nem ők. nem értem, mi volt ez a hirig a Rebels részéről, igaz nem is voltam Vipers-es soha
süti beállítások módosítása