A Central European Football League (CEFL) 2. fordulójában az első játéknap két győztese csapott össze, a magyar bajnok, Budapest Wolves látta vendégül a címvédő Vukovi Beograd együttesét. Bár a találkozó eredetileg fél ötkor kezdődött volna, de a hangosbemondó tájékoztatása szerint a szerb gárda előbb eltévedt az M0-on, majd a buszuk a Hungária körút egyik alagútjába is majdnem beragadt, így bő egy óra csúszással indulhatott csak útjára a labda.

A 300 szurkoló aztán gyorsan szembesülhetett a ténnyel, hogy a Vukovinak minden bizonnyal a sofőr poszt a leggyengébbje. A nyitó drive-ban a szerb támadóegység ugyan még puntra kényszerült, de a védőalakulatuk a Wolves első támadásából 50 yardos interception return TD-t, míg a második hazai megindulásból 44 yardos fumble return TD-t szerzett. Mivel a vendégek mindkét jutalompontot begyűjtötték, az állás 0-14 volt oda. A hazai irányító, Lendvai Attila sajnos a folytatásban sem találta önmagát, és a következő drive újra interceptionbe torkollt. Ezt követően viszont a védőegység szíve a helyén volt, és a saját end zone-ja előtt küszködő vendég támadók csak egy puntra voltak jók.

Aztán ha nem megy passzból, próbáljunk meg futni, adhatta ki a jelszót a hazaiak mestere. A második negyedben az egyre jobban magára találó Farkasok egy 58 yardos, kizárólag futásokból felépített drive végén Cseperkáló Péter 14 yardos futásával megszerezték első touchdownjukat. Miután a jutalomrúgás is a helyére került, az eredmény 7-14-re módosult. Kezdhettünk újra bizakodni, annak fényében pedig különösen, hogy a Vokuvi következő támadásából úgy nem szerzett pontot, hogy a Wolves 1 yardosán volt first downjuk, majd több izzadságszagú akció és egy büntetés után végül elszúrták a 30 yardos field goal kísérletüket is. A hazaiak ugyan visszaszerezték a labdát, de ezúttal nem jártak sikerrel, sőt, a félidő legvégén a vendégek szereztek 22 yardról mezőnygólt, amivel a pihenőre 10 pontos előnnyel vonulhattak.

A második félidőben ismét a belgrádi bordó-fehérek kapták el jobban a fonalat, és egy 40 yardos drive végén a remeklő irányítójuk, Andrej Tasic adott 20 yardos TD passzt Dejan Cerovacnak. A +1 pont is rendben volt, így 7-24-re módosult az eredmény. A Wolves újabb megindulása ezúttal 3 incomplete passt hozott, de a szerbek is kissé visszavettek a tempóból, majd puntra készülve egy fumble-t produkáltak, amire Obi Mbagwu csapott le, és a hazaiak a célterülettől mindössze 14 yardra indíthatták újabb támadásukat. Több büntetést követően végül 4.&11-nél Lendvait leszekkelték, így elúszott a felzárkózás lehetősége. Aztán a vendégek újfent bizonyították, hogy ők bizony hisznek a szerb-magyar barátságban, és újabb fumble keretében ismét átadták a kezdeményezést a hazaiak részére.

A záró játékrészben némileg váratlanul magára talált a Wolves, és Lendvai Attila  végre igazi vezérként irányította a gárdát. A karmester előbb egy 41 yardos drive végén adott 16 yardos TD passzt (Lausch Attila részére), majd egy 40 yardos akciósorozatot koronázott meg egy 6 yardos hatpontos átadással (az elkapó Piros Krisztián volt). Ezzel pedig szinte a semmiből ismét nyílt lett a meccs (21-24). Ekkor 4 perc volt hátra, és egy jó védekezéssel, akár a meccs megnyeréséért is elindulhatott volna a támadóegység. A szerb gárda azonban a nehéz helyzetben megrázta magát, és 4.&1 szituációban Uros Jovanovic 6 yardos futásával eldöntötték a találkozót (21-31). A hátralévő egy percben a Farkasok nem adták fel, vérszagot érezve mentek előre, de több jó passz után Lendvai Attilát újra leszekkelték, végül egy hazai incomplete pass zárta a meccset.

Már az összecsapás elején bebizonyosodott, hogy egy jól szervezett, kemény csapat látogatott a Szőnyi útra. A hazai támadók dekoncentráltsága sajnos korán tetemes hátrányt hozott a Wolvesnak, de a hazaiak dicséretére legyen mondva, hogy az olykor dadogós játék ellenére sem adták meg magukat, és végig teljes erőbedobással küzdve képesek voltak megszorongatni neves ellenfelüket. A Vukovi ugyanakkor ismét bebizonyította, hogy kiváló csapat, ráadásul az irányítójuk egészen remek napot fogott ki,  hiszen több ravasz futás mellett 5 alkalommal is 20 yardnál hosszabb átadással vétette észre magát. Érdemes megjegyezni, hogy a sportszerű találkozón rengeteg büntetés került kiosztásra, a hazaiak 119, a vendégek 104 yardot veszítettek fegyelmezetlenségeik miatt. Ezzel együtt a meccs végén joggal járt a taps mindkét csapatnak, akik látványos ütközetben döntötték el a győztes kilétét.

Budapest Wolves - Vukovi Beograd 21-31 (0-14, 7-3, 0-7, 14-7)

 

Statisztikák:

 

Irányítók

Lendvai Attila 13/27, 130 yard, 2 TD/2 INT, passer rating: 56,1

Andrej Tasic 8/15, 173 yard, 1 TD/0 INT, passer rating: 116,8

 

Hazai elkapók

Király Csanád (WR) 4 elkapás, 23 yard, 5,8 yard/elkapás

Majoros Csaba (TE) 1 elkapás, 9 yard, 9 yard/elkapás

Piros Krisztián (WR) 5 elkapás, 55 yard, 1 TD, 11 yard/elkapás

Lausch Attila (WR) 3 elkapás, 43 yard, 1 TD, 14,3 yard/elkapás

 

Hazai futók

Csizmadia László 10 kísérlet, 42 yard, 4,2 yard/futás

Cseperkáló Péter 15 kísérlet, 102 yard, 1 TD, 6,8 yard/futás

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr201949102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása