A 2010-es NFL menetrend

 2010.04.21. 17:04

Ma hajnalban nyilvánosságra hozták az NFL 2010-es idényének percre pontos menetrendjét. Most már tudjuk, hogy szeptember 9-én 20:30-kor (Eastern Time) New Orleansban kezdődik a szezon, hogy 17 játéknapot követően 2011. január 2-án Denverben, San Franciscóban és Seattle-ben a 16:30-kor (ET) kezdődő meccsekkel lezáruljon a 256 találkozót magába foglaló alapszakasz. Nézzük meg, melyek lehetnek azok az összecsapások, amelyek a legnagyobb érdeklődésre tarthatnak igényt:

 

1. forduló - 2010. szeptember 9.

New Orleans-Minnesota

A Szenteket Super Bowlba juttató, a Vikingek számára hatalmas csalódás hozó januári NFC döntő visszavágójával indul az idény, ahogy az várható is volt. A találkozó igazi súlyát természetesen az adná, ha ismét Brees-Favre párharcot láthatnánk, és talán nem is nagy merészség azt állítani, hogy a liga vezetése némileg ezzel is Brett apó kedvében akart járni. Hiszen mi lehetne nagyobb durranás az lilák négyesének, mint egy Saints-Vikings nyitómeccs? Más kérdés, hogy a Vikingek irányítójának gyomra talán összerándul, ha az ellenfél secondaryjében megpillantja karrierje eddigi utolsó megmozdulását porrá zúzó Tracy Portert.

 

2. forduló - 2010. szeptember 19.

Indianapolis-NY Giants

A Manning testvérek második NFL meccsére kerülhet sor a Lucas Oil Stadiumban. Peyton és Eli eddigi egyetlen összecsapását 2006-ban New Yorkban rendezték, ahol a Colts 26-21-re elverte az Óriásokat. Azon a találkozón Peyton 276 (1 TD/1 INT), míg Eli 247 yardot (2 TD/ 1 INT) passzolt, és azóta mindketten nyertek egy-egy Super Bowl MVP címet. Az testvérek igazi nagy meccse egy esetleges Manning vs. Manning Super Bowl lehetne, de a rajongóiknak egyelőre be kell érniük a szeptemberi randevújukkal.

 

4. forduló - 2010. október 3.

Philadelphia-Washington

Donovan McNabb visszatér abba a városban, ahol karrierje első 11 évét lehúzta, és ahol a szurkolók elsősorban őt hibáztatják azért, hogy az Eagles ezen idő alatt nem ünnepelhetett bajnoki címet. Mindenesetre a 33 éves irányító megmutathatja, hogy kár volt őt elengedni a csoportbeli riválishoz, és amennyiben a Lincoln Financial Fielden a Redskins győzelmet aratna, az óriási elégtétel volna a Philedelphiától nem túl elegánsan kirúgott McNabb számára.

 

5. forduló - 2010. október 10.

Carolina-Chicago

A szabad ügynökség legnagyobb neve, Julius Peppers tér vissza korábbi csapatához, Charlotte-ba. Könnyen lehet, hogy a kiváló defensive end játéka rávilágít majd a meccs során, hogy a Panthers védelme milyen sokat is veszített a klasszis távozásával. A Carolina új kezdő irányítóját, Matt Moore-t komoly feladat elé állíthatja a Bears elmúlt időszakban sokat erősödő védelme.

 

6. forduló - 2010. október 17.

New England-Baltimore

Az előző bajnokság wild-card meccse ismétlődik meg Foxboróban, és a Patriots minden bizonnyal revansot kíván venni a Ravens januári 33-14-es sikeréért. Az a vereség akkor sokak számára azt jelentette, hogy véget ért az NFL-ben a New England éra. Joe Flacco, a Ravens irányítója azon a találkozón alig vétette magát észre, a 6. forduló összecsapásán azonban a vendégeknek szüksége lesz a jó passzjátékra is ahhoz, hogy újfent győzelemmel vonuljanak le a Gillette Stadium gyepszőnyegéről.

 

7. forduló - 2010. október 24.

Green Bay-Minnesota

Favre tavalyi meccse a Lambaeu-n igazi csemegével szolgált a sportág rajongóinak. Ha az irányító a közeljövőben úgy dönt, folytatja páratlan karrierjét, úgy október 24-én este a fél világ a wisconsini kisvárosra szegezi majd tekintetét, hogy lássa a Rodgers-Favre párharc újabb felvonását. A tavalyi Packers egy fiatal, tehetséges csapat volt, akik egy év alatt rengeteg tapasztalatot szerezve immár a győzelem és csoportelsőség reményében lépnek pályára a Vikings ellen.

 

11. forduló - 2010. november 21.

New England-Indianapolis

Miután az elmúlt nyolc évben mindig találkozott egymással a Patriots és a Colts, az NFL menetrendjét már talán nem is tekinthetnénk teljesnek, ha hiányozna ez a klasszikus az étlapról. Manning és Brady összecsapása nem mindennapos csemege, a négyszeres alapszakasz MVP találkozik a háromszoros Super Bowl győztessel. A tavalyi összecsapásuk elképesztő izgalmakat hozott, biztosra vehetjük, idén sem adják alább a gárdák.  

 

12. forduló - 2010. november 25.

NY Jets-Cincinnati

A tavalyi évad wild-card meccse ezúttal Háladás Napján kerül terítékre. Az elmúlt rájátszásban a Jets idegenben tudta ráerőltetni akaratát a Bengálikra, és a holtszezonban alaposan felturbózott new yorkiak Tomlinsonnal, Cromartie-val és Holmes-szal kiegészülve hazai pályán is a Cincinnati legyőzését tervezik. Ehhez azonban nyilván lesz egy-két szava Carson Palmernek és Chad Ochocincónak is.

 

13. forduló - 2010. december 6.

New England-NY Jets

Az idén meglehetősen acélosnak tűnő AFC East rangadójára Mikuláskor kerül majd sor Foxboróban. Mivel az idény vége felé rendezik a csoportrangadót, a végelszámolást akár döntően befolyásolhatja a végeredmény. Bradyéknél a tavalyi év során a komoly alapszakasz meccseken döcögött a gépezet, nagy kérdés, ezúttal hogyan reagál majd a Patriots támadóegysége a liga legjobb védelmének nyomására.

 

17. forduló - 2011. január 2.

Philadelphia-Dallas

Annak érdekében, hogy az utolsó forduló is a lehető legnagyobb téttel bírjon legyen, idén kizárólag csoportmeccsekkel búcsúzik az alapszakasz. Az új év második napján esedékes rangadó érdekessége, hogy immár harmadszor fordul elő egymás után, hogy az Eagles a Cowboysszal csap össze az utolsó játéknapon. Az elmúlt szezonban a Dallas előbb 24-0-lal húzta be az NFC Eastet, majd egy héttel később a wild-card találkozón is magabiztos győzelmet aratott a Sasok ellen, akik ezúttal már Kevin Kolb irányításával vehetnek revansot.

A szezon teljes menetrendje itt érhető el.

 

Forrás: nfl.com

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr511939329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Anderson 2010.04.22. 10:42:01

Könny szökik a szemembe ilyen párosítások láttán. Hatalmas szezon van kilátásban! 1. 2. 6. 7. 11. forduló különösen jó csemegének ígékezik, kiegészítve a 15. fordulós Packers-Patriots meccsel.

féliksz edmundovics 2010.04.22. 10:42:16

Nagyszerű, köszi a posztot!
Pont erre vágytam.

Értelemszerűen kedvenc csapatom menetrendjének tanulmányozásával voltam elfoglalva, így a többiekre nem tudtam figyelni, de ez a kis beharangozó képbe hozott.

Biztos, hogy nagy meccs lesz a 2. Manning-bowl, de szvsz a playoff-ba jutás szempontjából sokkal fontosabbak lesznek a divízión belüli meccsek. Remélem McNabb átigazolásával a Washington idén acélosabb lesz, a phily pedig gyengébb. Konkrétan arra számítok, hogy mi azért még megverjük a redskins-t oda-vissza, de ők legalább egyszer elkapják a PHI-t és a DAL-t, ja és talán sikerül megtörnünk az utóbbi évek PHI-elleni rossz sorozatát is. Ez sokat segítene a PO-ba kerüléshez! Emellett még a két másik konferenciaharmadik elleni meccseken lehetünk előnyben a DAL és PHI kettőssel szemben, hiszen nekik azért ARI, NO, illetve SF, ATL ellenfelekkel kell felvenniük a harcot, ami egy fokkal nehezebb, mint a mi SEA, CAR elleni meccseink.

kothoga 2010.04.22. 14:21:44

@Mr Anderson: Igen, látva a sorsolást, talán még lassabban telik majd a hátralévő idő. De egyszer majd csak eljön a szeptember...
süti beállítások módosítása