NFC 2010

 2010.04.18. 21:24

Bár a liga 2010-es pontos menetrendjére április 20-ig várni kell, az már az előző alapszakasz végével egyértelművé vált, hogy a csapatok mely ellenfelekkel vívják meg a következő szezon meccseit. A ligában működő rotáció nagyban meghatározza, melyik gárdának milyen éve lehet, ennek megfelelően érdemes áttekinteni, hogy ki milyen erősségű ellenfelekkel találkozik, mennyit utazik a 2010-es évadban, mivel ezek a részletek akár egészen komoly befolyással lehetnek a gárdák éves teljesítményére. Elsőként lássuk, mi a helyzet az NFC-ben:

 

NFC East

A csapatoknak a csoportmeccseken és tavalyi csoporthelyezéssel összefüggő találkozókon kívül az NFC North, azaz a Minnesota, a Green Bay, a Chicago és a Detroit, valamint az AFC South, azaz az Indianapolis, a Houston, a Tenessee és a Jacksonville gárdáival kell megütközniük.

A Dallas igen kemény szezon elé néz, az ellenfelei a tavalyi bajnokságban 139-117-es összmérleget produkáltak, ráadásul a texasiaknak elég sokat is kell utazniuk (15.228 mérföld) az idény során. A Cowboys sorsolása balszerencsésnek mondható abból a szempontból, hogy Minnesotába, Green Baybe, Phoenixbe és Indianapolisba is el kell látogatniuk, és csak a Szenteket fogadják hazai pályán.

A Philadelphia ellenfelei tavaly 133-123-as statot hoztak össze, ami ugyancsak nem mondható könnyűnek, bár a Sasok csak 13.150 mérföldet lesznek kénytelen megtenni 2010-ben. A nagy meccseiket szinte kivétel nélkül otthon vívhatják, így a Minnesota, Green Bay, Indianapolis hármas is a Lincoln Financial Fielden lépnek pályára.

A NY Giants 135-121-es ellenfélmérleggel kell szembenézzen 2010-ben, miközben a new yorkiak 15.784 mérföldet utaznak. A Vikings, Packers, Colts triumvirátus tagjaihoz kivétel nélkül idegenbe mennek az Óriások, ami komoly kihívást jelent majd számukra. A kékek a szezont az új Meadowlands Stadiumban indítják, ahol elkezdhetik felépíteni újra azt a nimbuszt, amit a tavalyi 8-8-as évad némileg kicsipkézett.

A Washington ellenfelei 134-122-es statisztikával zárták 2009-et, így könnyű évad elé a fővárosiak sem néznek. Kedvező viszont számukra, hogy mindössze 8.932 mérföldet kell megtenniük az évad 4 hónapja során, ráadásul az igazán kemény gárdák ellen a Redskins hazai pályán veheti fel a harcot. Úgy tűnik, adottak a körülmények ahhoz, hogy Mike Shanahan együttese előrelépjen a tavalyi 4-12 után.

 

NFC North

A csapatok a csoportmeccsek és a tavalyi helyezésükkel összefüggő összecsapások mellett az NFC East, azaz a Dallas, a Philadelphia, a NY Giants és a Washington, valamint az AFC East, azaz a New England, a NY Jets, a Miami és a Buffalo alakulataival találkoznak.

A Minnesota a tavalyi mérlegek alapján (129-127) átlagos nehézségű szezon elé néz, igaz, az ellenfelek között jócskán lesznek tavaly nem éppen brillirozó, de amúgy elég kemény gárdák is. A Vikingek 12.510 mérföldet utaznak a 16 forduló során, ami átlagosnak mondható a ligában. Amennyiben Favre visszatér, úgy egészen pikánsnak tűnik a Vikings két Packers elleni meccse, illetve a NY Jets elleni idegenbeli rangadó.

Green Bay első ránézésre ugyancsak enyhébb idény elé néz (125-131), amely során mindössze 9.080 mérföldet kell megtenniük a sajtfejűeknek. A feltörekvőben lévő fiatal csapat számára a Philadelphia, a New England és a NY Jets elleni idegenbeli összecsapások lehetnek sorsdöntőek, nem beszélve Favre esetleges Lambaeu Fieldre való visszatéréséről.

A Chicago ellenfelei a tavalyi évben 129-127-es mérleggel zártak, és a Medvékre 9.030 mérföld megtétele vár. Részükről a szezon igazi pikantériája lehet Julius Peppers Carolina elleni, charlotte-i pályára lépése.

A Detroit ellenfelei 2009-ben 130-126-ös összesített statisztikát produkáltak, amely nem tűnik éppen sétagaloppnak az Oroszlánok részére. Ugyanakkor viszonylag keveset kell majd utazniuk (9.832 mérföld), és remélhetőleg ennek során Matthew Staffordék megszakítják azt a rossz sorozatukat, amelynek keretében az elmúlt 20 idegenbeli találkozójukon vereséget szenvedtek.

 

NFC South

A csapatok a csoportmeccsek és a konferenciabeli, azonos helyezéssel végzett gárdákkal való párharcaik mellett az NFC West, azaz az Arizona, a San Francisco, a Seattle és a St. Louis, illetve az AFC North, azaz a Baltimore, a Cincinnati, a Pittsburgh és a Cleveland gárdái ellen lépnek pályára.

A bajnok New Orleans a statisztikák alapján kimondottan könnyű alapszakasz elé tekinthet, ellenfelei tavalyi összemérlege 120-136. Drew Breesék 13.916 mérföldet utaznak majd a meccseikre, amely átlagosnak tekinthető, de ha megemlítjük, hogy négy playoffot elérő gárda (Baltimora, Cincinnati, Arizona, Dallas) pályáján is bizonyítaniuk kell, úgy már a helyzet nem annyira rózsás. A hazai, Vikings elleni találkozó pedig igazi csemegének ígérkezik a januári NFC döntő után.

Az Atlanta ellenfelei tavaly 127-129-et tudtak felmutatni, az idegenbeli meccsekre pedig a Sólymok 10.896 mérföldet repülnek. A georgiai gárda idén áttörésre készül, de 6 olyan nem csoportmeccse lesz, amikor tavaly pluszban zárt alakulatokkal kell farkasszemet nézniük, ami komoly kihívás elé állítja Matt Ryanéket.

A Carolina ugyancsak nem panaszkodhat az ellenfeleire, akik az elmúlt esztendőben összesen 122-134-es statot gyártottak. A szezonban két igazán pikáns Panthers-meccsre van kilátás: Julius Peppers visszatérése Charlotte-ba minden bizonnyal felkavarja az érzelmeket, illetve az irányító, Matt Moore Clevelandben korábbi mentora, Jake Delhomme ellen veszi fel a kesztyűt.

A Tampa Bay relatíve enyhébb szezonnal kell szembesüljön, bár kérdéses, hogy a 123-133-as összmérlegű gárdák ellen mire lehet képes a tavalyi 3-13 után a Buccaneers. A floridaiak viszonylag hosszú utazásokra számíthatnak az évadban (16.092 mérföld), de ha Josh Freemanék nem mutatnak komolyabb fejlődést, minden bizonnyal az eredmények még fájóbbak lesznek a fárasztó mérföldeknél.

 

NFC West

A csapatok a csoportmeccsek és a tavalyi csoporthelyzésüknek köszönhető találkozók mellett az NFC South, azaz a New Orleans, az Atlanta, a Carolina és a Tampa Bay, illetve az AFC West, azaz a San Diego, a Denver, az Oakland és a Kansas City gárdáival meccselnek.

Az Arizona 2010-es ellenfelei tavaly 114-142-öt produkáltak, ezzel a Cardinals részesült abban a szerencsében, hogy papíron a legkönnyebb a sorsolása. Ezt a 18.068  megtennivaló mérföld sem tudja elrontani. Miután Kurt Warner visszavonult, ráadásul a védelem kulcsemberei közül is távoztak páran, a szezon ideális lehet egy sikeres csapatépítésre.

A San Francisco 117-139-es ellenfelekkel néz szembe 2010-ben, miközben elképesztően sokat, egészen pontosan 33.264 mérföldet kell megtenniük. A gárda jó eséllyel próbálhatja meg átvenni az uralmat a csoportjában, bár a Denver elleni hazai meccsét Londonban játsza a friscói alakulat.

A Seattle 116-140-es összmutatóval találkozik 2010-ben, amely mellé 23.122 mérföld dukál. A gárda új főedzője, Pete Carroll számára érdekesnek ígérkezik, hogy két olyan korábbi tanítványával találkozik majd a pályán, akik éppen a kezei alatt nyerték el a Heisman Trófeát. Ennek megfelelően izgalmasnak tűnik majd a kétszeri randevú Matt Leinarttal, a Cardinals irányítójával, és a new orleansi összecsapás Reggie Bush-sal, a Saints futójával. 

A St. Louis sorsolása ugyancsak nem tűnik veretesnek, az ellenfelei 2009-ben 115-141-et tudtak összehozni. A Kosok 18.364 mérföldet utaznak majd, amely során Steve Spagnuolo főedző segítségével talán vissza tudnak állítani valamit az elmúlt években jócskán megtépázott tekintélyükből.

 

Forrás: nfl.com

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr431932650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása