Elcserélhetik Roethlisbergert

 2010.04.16. 14:07

A Steelers vezérkara továbbra is értetlenül áll Big Ben georgiai botránya előtt, és a lehetséges lépéseket fontolgatják. Bár más csapatok képviselőivel eddig még nem került sor tárgyalásra, de a tulajdonos Rooney családhoz közeli források szerint egymás közötti megbeszéléseken már felmerült az irányító elcserélésnek gondolata. A pittsburgh-i klubtól függetlenül Roger Goodell, NFL főigazgató is találkozott Roethlisbergerrel, de az ügyében a liga eddig nem hozott döntést. 

A Heinz Fielden a vezetők egyelőre várakozó álláspontra helyezkedtek, de elméletben felvázoltak több lehetséges forgatókönyvet, és amennyiben más csapatok érdeklődnének az irányító iránt, úgy mindenképpen tárgyalásba bocsátkoznának Roethlisberger elcseréléséről. Bár Big Ben szerződése jelentős szeletet vágna ki bármely csapat költségvetéséből, a fizetési sapka nélküli 2010-es év lehetőséget adna egyes franchise-oknak arra, hogy megszerezzék a renitens játékost.  

A Steelers komolyan érdeklődne az idei 1/1-es választás legnagyobb esélyese, Sam Bradford (QB) iránt is, akit gyakorlatilag az egész szakma a jövő igazi franchise irányítójának titulál. Ugyanakkor az 1/1-es draftjoggal bíró St. Louis nem valószínű, hogy feladná egy esetleges csere folytán az idei első választási lehetőségét, ráadásul túlzott érdeklődést nem is mutatnak Big Ben irányába. 

A botránnyal összefüggésben a Rooney család elsősorban nem attól tart, hogy az irányító tekintélye a csapaton belüli hiearchiában csorbát szenvedne, hanem a franchise presztízsét féltik. Ezzel kapcsolatosan leszögezték, egy játékos nem lehet fontosabb, mint a klub. Ugyanakkor a találgatásokat megelőzendő azt is világossá tették, Roethlisberger esete nem vethető össze Santonio Holmes-éval, akit éppen a napokban adtak át áron alul, egy ötödik körös draftjogért cserébe a Jetsnek.

"Mindenáron nem akarunk megszabadulni tőle, ha üzlet lesz, az megfelelő ellenérték fejében jöhet csak létre" - nyilatkozta egy klubvezetéshez közelálló forrás. Érdemes megjegyezni, hogy a Pittsburgh Holmes esetében is kizárta, hogy valamelyik csoportellenfeléhez kerüljön a balhés elkapó, így minden bizonnyal nem lenne ez másképp az irányító esetleges elcserélésekor sem. Ha Roethliesbergernek távoznia kell Pittsburgh-ből, potenciálisan azon csapatok egyikéhez kerülhet, ahol a kezdő irányító nem rendelkezik hosszútávú szerződéssel. Ezek a csapatok a következők: Buffalo, Cleveland, Oakland, San Francisco, Denver, Carolia, Seattle és Arizona.

 

Forrás: nfl.com

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr701925726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2010.04.16. 18:48:29

Na ez már túlzás lenne a következő izgalmas idényhez...
:-)

mr nemo 2010.04.17. 17:07:26

Oakland jól hangzik, gyerekkoromban egy halom Raiders (akkor még LA) cuccom volt. Végre újra aktuálissá válna :-)

A Bills-hez ne menjen! NEP szurkolóként, már így is sokallom az ismerős neveket, akik az AFC East-be szerződtek.
süti beállítások módosítása