Egy NFL-szabály értelmében, amennyiben egy meccsre a kickoffot 72 órával megelőzően nem adnak el minden jegyet, úgy a helyi tévétársaságok nem közvetíthetik a találkozót (blackout). 2009-ben 20 olyan találkozóra került sor a ligában, amelyen nem jött össze a telt ház, ebből hétszer a Jaguars hazai meccsein kongott a lelátó. Mindössze a záró hazai összecsapásukon, a Colts elleni derbin telt meg a Municipal Stadium. Ennek következtében  időről időre felreppenek olyan hírek, hogy a franchise elköltözhet Jacksonville-ből.

A krízisben úgy tűnik egymásra talált a franchise és a város vezetése. Wayne Weaver tulajdonos és John Peyton polgármester nemrégiben hozta nyilvánosságra legújabb, a bérletesek számát növelni kívánó akcióját. A "Teal Deal" keretében minden olyan szurkoló, aki megvásárolja az egész idényre szóló bérletet, egyben egy 2.000 dollár értékű kuponfüzettel is gazdagodik, amellyel helyi üzletekben vásárolhat engedménnyel. A szakértők szerint ez nem pusztán a több szurkolóhoz, de a környék gazdaságának megélénküléséhez is hozzájárulhat.

Bár a vészharangok már konganak egy ideje, nem lehet azt állítani, hogy a vezetők eddig semmit nem tettek volna a klub Jacksonville-ben tartásáért. A Jaguars immár három éve nem emelte a jegyárait, sőt, egyes szektorokban még árcsökkenés is történt. A bérletesek nyolc hónapos részletfizetési kedvezményt kaptak, amely időszakra nem számoltak fel kamatot, ráadásul az érdeklődők már most beszerezhetik a következő három idényre szóló bérleteiket a jelenlegi árakon.

A tulajdonos tisztán látja a helyzetet: "42.000 szurkolóval nem lehetünk NFL város." A Jaguárok idén eddig 22.000 régi bérletesüket tudták megtartani, amelyhez 7.500 új bérletes csatlakozott. Ez azonban még nem elég. A blackout elkerüléséhez meccsenként további 22.000 jegynek is gazdára kell találnia. A vezetés azonban bizakodó, szerintük az akció további 13.000 bérletest hozhat, míg a maradék 9.000 belépőt találkozónként lesznek képesek értékesíteni.

Az öt megyét magába foglaló Jacksonville térségben 1,3 millió lakos él, amelyből elvileg nem okozhatna gondot bő 50.000 ember stadionba csábítása. A Jaguars 1995-ben csatlakozott a ligához, és a kezdetekben nem is merültek fel hasonló nehézségek. Aztán az újdonság varázsa lassan elmúlt, a csapat sorozatban negatív szezonokat produkált, a gazdasági világválság is beütött, és a 2008-as 5-11-es mérleg után a bérletesek száma sosem látott mélységbe zuhant.

 

Forrás: nfl.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr731922014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása