A Broncos Pro Bowl választott szélső-elkapója, Brandon Marshall 47,5 millió dolláros, 4 évre szóló szerződés keretében a Miami Dolphins gárdájába igazolt. Cserébe a Delfinek két második körös draftjogot (az egyik idei, a másik 2011-es) adnak át a coloradói alakulatnak. A 26 éves játékos profi karrierje eddigi négy évét Denverben szolgálta, ahová a 2006-os draft negyedik körében került. Tavaly 101 elkapással vétette magát észre, amellyel csapatát 1.120 yardhoz segítette, bár az igazság része, hogy ennél 2007-ben és 2008-ban is jobb teljesítményt produkált.

Marshall már régóta elvágyódott Denverből, de a meglepetés erejével hatott, hogy éppen Miamiban landolt. A holtszezonban egyedül a Seattle tesztelte őt személyesen, ráadásul Tony Sparano Delfin-főedző sem mutatott különösebb érdeklődést a wide receiver iránt. Ugyanakkor a klub személyzeti döntésekért felelős alelnökéről, Bill Parcellsről köztudott, hogy nem ódzkodik a balhés játékosoktól. Az is ismeretes, hogy a Dolphins egy ideje már kereste a lehetőségét egy meghatározó elkapó leigazolásának, aki a fiatal Chad Henne (QB) irányításával javíthatna a Miami támadóegységének hatékonyságán.

Marshall érkezése felszabadítja a Dolphins 1/12-es idei draftjogát, amelyet  a floridai gárda így az elsődleges védővonala megerősítésére használhat. Ugyanakkor a Denver draftstratégiája is módosulhat, hiszen Kyle Orton (QB) egyes számú célpontja távozott. Ennek következtében az 1/11-es draftjogukért most már nem feltétlenül a lyukas linebacker posztra igazolhatnak, hanem elképzelhető, hogy az egyetemi piac egyik legjobb wide receiverét próbálják elcsípni.

A 193 cm magas, 105 kg súlyú Marshall személyében nem egyszerű egyéniség került a Miami keretébe. Tavaly az edzőtáborban fegyelemsértés miatt egyszer felfüggesztette a Broncos a játékjogát, aztán az idény hajrájában egy sérülés eltúlzása ismét kicsapta a biztosítékot a vezetőknél. Ugyanakkor a tehetségét mi sem mutatja jobban, hogy a Patriots sztárja, Wes Welker (WR) volt az egyetlen, aki az elmúlt négy szezonban több elkapást tudott felmutatni, mint a Miami újdonsült játékosa.

 

Forrás: nfl.com, miamidolphins.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr721921535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr nemo 2010.04.14. 19:53:18

NEP szurkolóként csak pislogok, hogy a Jets és a Phins milyen neveket vásárol, míg mi lapítunk a fűben...

kothoga 2010.04.14. 21:08:30

@mr nemo: Hát, elég keménynek ígérkezik idén az AFC East.

mr nemo 2010.04.15. 07:31:42

Hát igen. Mindenki a Pats ellen akar bizonyítani, mi meg eléggé zilált sorokkal fogunk nekifutni a következő szezonnak. Úgy hiszem nagyon necces szezon következik.

féliksz edmundovics 2010.04.15. 10:17:03

Nekem valahogy úgy tűnik, mintha idén nagyobb lenne a játékosmozgás, mint tavaly volt. Ez az utolsó év szabályai miatt van így vagy ti láttok más okokat is?

Kothoga, te szakértő vagy, utána tudsz nézni, biztos vezetnek erről is statisztikát odaát, hogy tavaly és idén milyen erősségű játékosok váltottak csapatot. Előre is köszi!

kothoga 2010.04.15. 19:24:23

@féliksz edmundovics: Én inkább lelkes érdeklődőnek tartom magam, de köszi a szakértő titulust. :) Rajta vagyok az ügyön, hamarosan írok róla.

kothoga 2010.04.15. 19:29:18

És még egy dolog. Azzal, hogy nincs fizetési sapka, ráadásul ezzel együtt kötelező alsó limit sem, két dolog következik: a gazdag csapatok túlköltekezhetnek, a szegények pedig lejjebb mehetnek arra a szintre, ami számukra még kényelmes.

Ugyanakkor az is valószínű, hogy túl sokáig nem lesz fizetési sapka nélküli a liga, előbb-utóbb összedobnak majd valami kollektív szerződést. Így a túlköltekezők részéről ezt mindenképpen érdemes lesz figyelembe venni, mert elképzelhető, hogy idén bármennyivel túlléphetik a korábbi limitet, de ha újra bejön a szabályozás, minél jobban elcsúsznak a fizetésekkel, annál nehezebb lesz visszaállniuk.

féliksz edmundovics 2010.04.16. 08:45:01

@kothoga:
Most jött a hír: jövő kedden 7 PM ET jelentik be a 2010-es szezon menetrendjét!!! Várunk majd valami kedvcsinálót!

Csak így tovább, jó a blog!

féliksz edmundovics 2010.04.16. 09:40:59

@mr nemo:
Már miért is akarna mindenki a Pats ellen bizonyítani??? Ez amolyan a NEP az NFL Ferencvárosa típusú minősítés?
Azt aláírom, hogy a 2007-es szezonban lehetett ilyen motiváció a csapatokban, hogy ki állítja meg a veretlenséget, de azóta nem érzem, hogy olyan irtózatosan nehéz lenne legyőzni titeket.
süti beállítások módosítása