A mai napon megkezdődtek a magyar bajnokság Divízió I. osztályának küzdelmei, ahol a nyitóforduló első meccsén az Újbuda Rebels fogadta Újpesten a Dunaújváros Gorillaz együttesét. Dunaújvárosi származású, újbudai polgárként eleinte komoly fejtörést okozott, vajon melyik csapattal szimpatizáljak, de a találkozó kezdetéig megkaptam a választ a kérdésemre. A helyszínre kiérve némi töprengés után abban maradtam magammal, hogy azok a játékosok, akik a szabadidejükben, a saját pénzükön, a hazai mostoha körülmények közepette úgy gondolják, hogy akár a testi épségük árán is űzni kívánják ezt a remek sportot, valamennyien megérdemlik az elismerésemet.

Mert az a 200 néző, aki ma délután kilátogatott a IV. kerületbe, bizony szembetalálkozhatott az amerikai focit körbelengő magyar valósággal. A távolban Káposztásmegyer sziluettje bontakozott ki, a szomszéd kézipályán lelkes fiatalok kergették a bőrt, míg az összecsapásra érkező szurkolók a Tungsram-pálya ósdi lelátóját méregethették bizalmatlanul, arra a kérdésre keresve a választ, hogy az építmény vajon kihúzza-e a meccs végéig. Ezen kívül volt itt a korlátnál békésen pipázgató betyár, a félidőben a pályától 50 méterre sűrű, fekete füstfelhővel járó tűz, és a nagy testvérhez hasonlatos módon félidei cheerleader fellépés is.

A találkozón a vendégek hamar a fővárosi gárda értésére adták, hogy nem teadélutánra, hanem a győzelem reményében érkeztek Újpestre. Bár a Gorillák az első drive-juk során a célterület közelében egy fumble miatt még elvesztették a labdát, de a második megindulásuk után 7 ponttal gazdagodtak. A  vendég irányító, Juhász Attila találta meg a rést a hazai védelmen, és a Rebels 5 yardos vonaláról futott be az end zone-ba. Mivel a jutalomrúgás is a helyére került, ha lett volna, 0-7 állt volna az eredményjelzőn. Ebben az időszakban egy interception is jelezte a dunaújvárosi fölényt, de a vendégek több pontot nem tudtak termelni.

Aztán hamar kiderült, hogy ez komoly hiba volt részükről, mert a második negyedtől kezdődően az Újbuda magára talált, és szép lassan átvette a játék irányítását. Bár egyszer még puntra kényszerültek, de a negyed közepén a hazai quarterback, Csohány András 20 yardos passzát a tight end, Lesi Péter váltotta touchdownra. Bár többször is próbálkozhattak, végül a jutalomrúgás nem sikerült, a vendégek fala blokkolta a kísérletet. Ezzel együtt az egypontos különbség izgalmas második félidőt ígért.

A harmadik negyedre a vendégek irányítót cseréltek, és Pokornyi Balázs vette át a karmestei pálcát. A játékrész sajnos egy sérüléssel indult, a vendégek egyetlen kickere, Fridrich Tamás egy szerencsétlen összecsapást követően a földön maradt, és térdsérülését követően csak többperces ápolás után tudta elhagyni a pályát, szerencsére a saját lábán. Ezt követően a fővárosi alakulat egyre inkább dominálta az összecsapást, aminek következtében a támadó Gorillák egy hibája után a Rebels védőegysége erőszakolt ki fumble-t, amelyből TD-t értek el. Ekkor már a rúgójuk szíve is a helyén volt, így 45 perc után 13-7-tel fordultak a csapatok.

A záró játékrészben a hazaiak túlzottan nem erőltették a támadásokat, bár láthatóan ekkorra már némileg elkészült erejével a Dunaújváros. Aztán ahogy az lenni szokott, a vendégek safety-je, Balyi László egyszer elcsípte Csohány András passzát, és felcsillant az esély a Gorillaz előtt. Az utolsó percekben keményen gyűrték egymást a csapatok, szépen fogytak az időkérések is, és végül néhány másodperccel a vége előtt dőlt el a találkozó, amikor Pokornyi átadását a hazai védelem lefülelte, és majdnem TD-ig hordta vissza. Egy másodperc maradt ekkor a meccsből, amit a Rebels kitérdelt, és ezzel megszerezte a hőn áhított sikert.

Mivel a kissé hűvös idő és az erős szél nem kedvezett a látványos játék kialakulásának, a csapatok alapvetően futásra rendezkedtek be. Ebben eleinte szinte gond nélkül jeleskedett a vendégek irányítója, Juhász Attila is, de a második játékrésztől kezdve a összeállt a hazai védelem, és éppen ez az egység vitte be később a győztes pontokat. Bár a Dunaújváros megmutatta, hogy komolyan számolni kell velük, de a rossz kezdést követően magára találó Rebels végül megérdemelten húzta be a végelszámolás szempontjából rendkívül értékes győzelmet.

Újbuda Rebels - Dunaújváros Gorillaz 13-7 (0-7, 6-0, 7-0, 0-0)

A bejegyzés trackback címe:

https://tojasfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr341910498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása